llves tiedotti keskiviikkona kovasta sopiusuutisesta.

Tamperelaisseura kertoi solmineensa yksivuotisen pelaajasopimuksen Tshekin liigan puolustajien maalipörssin kahdesti voittaneen Daniel Gazdan, 26, kanssa. 186-senttinen Gazda mätti tällä kaudella HC Kometa Brnon takalinjoilla pelaamissaan 52 ottelussa tehot 17+13=30. Puolustaja edusti Ilvestä jo kauden 2021-22 lopulla.

– Daniel Gazda on erittäin mielenkiintoinen pelaaja, jolla on loistava laukaus, jota hän ei epäröi käyttää. Kuluneella kaudella hän oli vakuuttava Extraligassa ja nousi myös takaisin A-maajoukkueeseen, sanoo Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela seuran tiedotteessa.

– Daniel on todella motivoitunut palaamaan Ilvekseen. Tunnemme hänet persoonana ja tiedämme huipputyypiksi. Viimeksi Ilveksessä pelatessaankin olisimme halunneet pitää Danielin täällä, mutta hänellä oli jo voimassa oleva sopimus kotimaahansa. Uskomme seurana pystyvämme tarjoamaan hänelle mahdollisuuden sekä sopivat haasteet kehittyä ja nousta jälleen seuraavalle tasolle pelaajana.

Gazda on pelannut Extraligassa yhdeksällä kaudella yhteensä 252 runkosarjaottelua tehoilla 44+46=90.

Ilves tiedotti samalla purkaneensa tshekkimaalivahti Patrik Hamrlan, 20, pelaajasopimuksen.

LUE MYÖS: