Liigan kurinpito on määrännyt Pelicans-puolustaja Saku Salmisen neljän ottelun pelikieltoon. Pelikielto on peräisin kolmannesta finaaliottelusta, jossa Salminen taklasi Tapparan maalivahti Christian Heljankoa.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että jääkiekossa maalivahtia ei saa missään tilanteessa taklata. Edelleen delegaatio toteaa, että sääntöjen mukaan kenttäpelaajien tulee kaikissa tilanteissa pyrkiä aktiivisesti välttämään myös tarpeettomat kontaktit maalivahtiin, vaikka maalivahti olisi maalinsa takana pelaamassa mailallaan kiekkoa, kurinpito muistuttaa.

– Kurinpitodelegaatio katsoo, että tässä tapauksessa Salminen ei yritä millään tavoin välttää törmäämistä Heljankoon. Tilanteessa ei ole mitään yllätyksellisyyttä, eikä Heljanko mitenkään myötävaikuta tai hae kontaktia lähestyvään hyökkääjään. Tilanteessa Salminen törmää tarkoituksellisesti voimakkaalla vauhdilla maalinsa takana olevaan vastustajan maalivahtiin.

Liigan finaalisarja jatkuu perjantaina Lahdessa. Tappara johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1.