Liigan kolmannen finaaliottelun tapahtumista puhutaan vielä pitkään. Pelicansin puolustaja Saku Salminen kiihdytti hurjaan vauhtiin ja törmäsi maalin takana Tapparan tähtivahti Christian Heljankoon.

Tapparan leirissä tapaus on luonnollisesti kuumentanut tunteita. Päävalmentaja Rikard Grönborg jopa väitti, että Salminen oli kokoonpanossa vain teloakseen Heljangon.

Nyt entinen NHL-vahti Karri Rämö on kommentoinut kuumaa puheenaihetta ja osoittanut aukon Grönborgin väitteessä.

– ”Arvostetut” kiekkoihmiset puhuu Salminen/Heljanko tapausta jämäpuolustajan noutona. Pelicans pelasi 6 pakilla ja 13 hyökkääjällä. Eiköhän se olisi ollut 13. hyökkääjä joka ”noutaisi”, Rämö kirjoittaa.

Mihinkään käskytykseen Rämö ei usko.

– Vahinko ei mutta ei myöskään käskytys. Varomaton/höntyily. Ongelma on siinä, että maalivahdin koskemattomuutta on vähätelty vuosia. Sen takia pelaajat ei tieodsta, että maalivahti koskematon, aina. Eikä sitä ymmärretä että miksi näin.

Omalla maalivahtiurallaan Rämö pelasi NHL:ssä kuuden kauden ja 159 ottelun verran. Maajoukkueessa hän pelasi yhdet olympialaiset ja kolmet MM-kisat.

Karri Rämö

@RamoKarri
"Arvostetut" kiekko ihmiset puhuu Salminen/Heljanko tapausta jämä puolustajan noutoa. Pelicans pelasi 6 pakilla ja 13 hyökkääjällä. Eiköhän se olisi ollut 13. hyökkääjä joka "noutasi" 🤷‍♂️ #liiga