Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue aloitti Tshekin EHT-turnauksen todella vahvalla esityksellä.

Leijonat nappasi torstai-iltana kovan päänahan, kun se kukisti suosikkina otteluun lähteneen isäntämaa Tshekin lukemin 4-1.

Ottelun avauserä oli maaliton, mutta toisessa erässä alkoi tapahtua. Ensin Vili Saarijärvi laukoi Suomen 1-0-johtoon – ja myöhemmin Arttu Hyry vei Leijonat jo kahden maalin karkumatkalle.

Suomen kolmas osuma syntyi päätöserässä, kun Liigan pudotuspeleissä loistanut Oliver Kapanen laukoi irtokiekon ohi Tshekin maalivahti Lukas Dostalin. Kamppailun viimeisestä osumasta vastasi puolestaan Jere Innala, joka iski pelivälineen viimeisellä minuutilla tyhjään maaliin.

Leijonien maalilla Harri Säteri esitti todella upeita otteita päästämällä selkänsä taakse vain yhden kiekon. Säteri pysäytti ottelussa peräti 36 laukausta.

Suomen osalta turnaus jatkuu seuraavaksi lauantaina. Voit katsoa Tshekin EHT-turnauksen otteluohjelman ja tulokset täältä.