Jääkiekon MM-kisoissa on nähty ensimmäinen jättiyllätys. Puola onnistui nappaamaan yhden sarjapisteen Latviaa vastaan MM-kisojen avausottelussaan. Latvia voitti ottelun lopulta jatkoajalla maalein 5-4.

Yksikin sarjapiste maistuu Puolalle varmasti hyvin. Viimeksi maa juhli sarjapistettä MM-kisoissa vuonna 1989, kun Puola onnistui kaatamaan Länsi-Saksan numeroin 5-3. Puola on ennen tätä vuotta pelannut MM-kisoissa myös vuosina 2002 ja 1992, mutta niissä kisoissa maa jäi kokonaan ilman voittoa tai sarjapisteitä.

Latvia-ottelussa Puolalla oli mukanaan rutkasti onnea. Maan neljästä maalista kolme kimposi vastustajan omista puolustajista sisään.

Toisaalta Puolan voittokin oli todella lähellä. Joukkue kilautti kiekon hetkeä ennen tolppaan, ennen kuin Kaspars Daugavins laukoi ottelun voittomaalin.

LUE MYÖS