PRAHA. Suomen taival Tshekin MM-kisoissa on ollut hieman tahmainen.

Neljästä ensimmäisestä ottelustaan Leijonat on voittanut kaksi ja hävinnyt kaksi. Suurin murheenkryyni on ollut ykkösketju, joka ei ole toiminut vielä missään vaiheessa. Ykkösketjussa pelaajia on vaihdeltu pelistä toiseen, ja nyt ykkösestä sai lähtöpassit NHL-statuksella joukkueeseen tullut Valtteri Puustinen.

– Minulla on hyvät fiilikset. Huomenna on taas uusi päivä ja uusi mahdollisuus, ei muuta kuin sitä kohti, Puustinen sanoi Leijonat.comille perjantain harjoitusten jälkeen.

– Meillä ei oikein lähtenyt pelit vielä rullaamaan siten, miten kaikki olisivat halunneet. Mutta ei se helppoa ole aina hypätä ihan uusien äijien kanssa tuohon, kun ikinä et ole pelannut [heidän kanssaan]. Se ei aina tapahdu sillä tavalla sormia napsauttamalla.

– Nyt on vähän kenttiä muutettu ja haetaan sieltä sitä, että saataisiin kaikki kentät tuottamaan enemmän paikkoja.

Puustinen ei ole tehnyt kisoissa vielä pisteen pistettä. Hän myönsi, että siinä missä ykkösen ketjukaverit olivat uusia tuttavuuksia, myös Jukka Jalosen pelitavan sisäistämisessä on ollut haasteita.

– Jotenkin sitä ehkä vähän miettii vielä, ettei tule ihan selkäytimestä. Pitää rentoutua ja antaa mennä, ettei liikaa miettisi sitä mitä niin sanotusti pitää tehdä, vaan luottaisi itseensä siinä, että antaisi vaan palaa. Sitä kautta omakin peli rentoutuisi ja muuttuisi vielä paremmaksi.

Suomi kohtaa Kanadan lauantaina kello 17.20 Suomen aikaa.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS