Tshekki voitti sunnuntaina MM-kultaa kotiyleisönsä edessä. Yksi joukkueen maailmanmestareista oli NHL-hyökkääjä Dominik Kubalik, joka on hyvin tuttu mies myös Kari Jaloselle.

Maailmanmestaruuden ratkettua Jalonen kertoi MTV Urheilun studiossa tarinan vuosiltaan, kun hän toimi Tshekin päävalmentajana MM-kisoissa 2022 ja 2023. Se liittyi juurikin Kubalikiin.

– Silloin ekana vuonna (2022) oli niin raskas hänen kausi siellä Chicagossa, että hän soitti itse mulle henkilökohtaisesti ja halusi sanoa, että hän on niin poikki tuosta NHL-kaudesta. Että hän haluaisi tulla kisoihin, mutta hän on niin puhki ettei jaksa. Mutta seuraavana vuonna hän tulee, Jalonen kertoi.

Kubalik pelasi tuolloin Chicago Blackhawksissa 78 ottelua pistein 15+17=32. Seuraavaksi vuodeksi hän siirtyi Detroit Red Wingsiin, jossa 81 otteluun syntyivät tehot 20+25=45. Kubalik lunasti lupauksensa ja tuli keväällä 2023 mukaan MM-kisoihin ollen siellä suorastaan hirmuvireessä.

– Sitten hän tuli. Okei, ei menestytty, mutta hän oli All Stars -pelaaja ja voitti maalipörssin.

Kubalik iski kevään 2023 MM-turnauksessa kahdeksaan otteluun tehot 8+4=12. Tshekki jäi turnauksessa kahdeksanneksi.

Viime NHL-kausi oli Kubalikille pisteiden valossa nihkeä. Hän kirjasi Ottawa Senatorsissa 74 otteluun pisteet 11+4=15. Tämän kevään MM-kisoissa hän puolestaan pelasi jälleen vahvasti iskien kymmeneen matsiin pisteet 5+3=8.

LUE MYÖS