Florida Panthers voitti viime yönä Edmonton Oilersin Stanley Cup -finaalien seitsemännessä ottelussa lukemin 2-1. Voiton myötä Florida juhlii seurahistoriansa ensimmäistä mestaruutta.

Mestaruus oli monella tapaa suomalaisittain historiallinen. Aleksander Barkovista tuli ensimmäinen Stanley Cupin voittanut suomalaiskapteeni. Mestaruutta juhli muutenkin ennätykselliset viisi suomalaista: Barkov, Anton Lundell, Eetu Luostarinen, Niko Mikkola ja joukkueen valmennusryhmän jäsen Tuomo Ruutu.

Vahvasta finaalisarjasta huolimatta Barkovia ei valittu pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Palkinnon vei nimiinsä Edmontonin Connor McDavid. Hän iski pudotuspeleissä 42 tehopistettä ja oli kaikkien aikojen kolmas pelaaja, joka on rikkonut 40 tehopisteen rajapyykin pudotuspeleissä.

Viimeksi häviävän joukkueen pelaaja voitti Conn Smythe Trophyn vuonna 2003, kun Anaheim Ducksin maalivahti Jean-Sebastian Giguire voitti pystin itselleen.

Seiskapelissä maalinteon aloitti Floridan Carter Verhaeghe reilun neljän minuutin pelin jälkeen. Evan Rodrigues viskasi kiekon lähes siniviivalta maalille, ja Verhaeghe ohjasi kiekon sisään maalin edestä.

Reilut kaksi minuuttia myöhemmin Edmonton nousi tasoihin. Mattias Janmark karkasi läpiajoon Cody Cecin hienosta syötöstä ja laukoi kiekon upeasti maalin kattoon.

Floridan voittomaali syntyi toisen erän lopulla. Joukkue pääsi vastahyökkäykseen, eikä kukaan antanut painetta Sam Reinhartille. Hyökkääjä odotti joukkuekaverinsa luistelevan maskiin ja tinttasi kiekon sitten sisään.

Ottelun kolmas erä oli Edmontonin kovaa painostusta, mutta Florida puolusti hienosti ja maalivahti Sergei Bobrovskin vahvojen torjuntojen myötä piti pintansa.

Spittin' Chiclets

@spittinchiclets
SAM REINHART GETS THE PANTHERS AHEAD🚨

ESPN

@espn
BARKOV TAKES THE STANLEY CUP AROUND THE ICE! 🙌