Artturi Lehkosella oli nuorten MM-kisoja edeltävällä leirillä selkeänä mielessä, keitä KalPan superlupaus haluaisi jäällä kohdata.

– Ainakin itse haluaisin pelata jenkkejä ja Kanadaa vastaan. Ne jotenkin sopii, ja niistä tulisi varmasti tosi kovia pelejä.

Entä keitä et ihan yhtä mielellään haastaisi?

– Pakko sanoa, että Ruotsi… ne me nyt voitettiin, mutta ne saivat NHL:stä aika kovia apuja. Ja Venäjä on myös aika paha, Lehkonen paljastaa Leijonat.com-sivustolle.

Lehkonen myöntää, että viime vuonna hyvin menneet harjoituspelit saattoivat laukaista liiallisen hyvänolon tunteen, mikä huonoon onneen yhdistettynä johti todella kehnoon turnaukseen.

– Nyt ei ainakaan pidä kuvitella, että pystytään vaan purjehtimaan alkulohkon läpi. En tiedä oliko se ylimielisyyttä, mutta vähän ehkä luultiin, että jos sieltä tulee vastaan joku Sveitsi, etteivät ne niin kovia ole.

Kahdessa vuodessa vähintään AHL:ään

Lehkonen vakuutti viime kaudella pelaajatarkkailijat siinä määrin, että Montreal varasi hänet kakkoskierroksella – tosin osa kiekkojännäreistä odotti ykköskierroksen huutoakin.

Nuorten MM-kisoissa lehtereillä istuu tunnetusti paljon tarkkailijoita.

– Kaikki haluavat tietysti tulla varatuiksi mahdollisimman korkealla. Mutta ei sen saa antaa viedä peli-iloa, että alkaa stressata liikaa. Muuten tulee tosi raskaaksi, Lehkonen ohjeistaa varausta vielä hinkuvia.

Hän itse näkee itsensä kahden vuoden kuluttua jo taalajäillä.

– Kyllä silloin haluaisin jo pelata Pohjois-Amerikassa. Onko se sitten AHL:n kautta änäriin (NHL) vai suoraan änäriin… sen eteen teen duunia, että pääsen sinne.

Nuorten MM-kisat käynnistyvät tapaninpäivänä. Suomi aloittaa 27.12. Norjaa vastaan.

Pekka Mäntylä
Twitter: @pjmant