Grattis till silvret, Svensk

Finland - Sweden 6-1

Det finns inte en chans att ni slår Eisgenossen!

Leijonat.com haluaa muistaa ruotsalaislehdistöä näin suuren finaalipäivän alla. Itsevarmasti Sveitsiä hopeasta onnittelevat toimittajat eivät ehkä ole huomanneet, että Sveitsi jatkaa puhtaalla pelillä kisoissa. Alkulohkossa kaatui muuan Tre Kronor…

Yhdeksän perättäistä voittoa sensaatiomaisesti ottanut Sveitsi lähtee mielestämme selkeänä ennakkosuosikkina illan otteluun. Ruotsalaiset voivat vain toivoa, että Sedinin veljekset pystyvät pitäämään keltapaidat edes jotenkin pelissä mukana.

Jos ruotsalaiset toimittajat sattuivat eilen katsomaan molemmat pelit, olisi heillä syytä pieneen pakokauhuun – niin vakuuttavaa oli sveitsiläisten peli Yhdysvaltoja vastaan. Molempien välierien lukemat olivat 3-0, mutta pelillisesti Sveitsi näytäää huomattavasti yhtenäisemmältä joukkueelta.

Lähetämmekin näin suomalaisten jääkiekkofanien puolesta rakkaaseen naapurimaahamme terveisiä: me olemme teidän tukenanne tänään kuin olitte eilen meidän tukena Euroviisuissa. Tack och grattis till silvret!

Tässä ruotsalaisten uutisointia tänään Aftonbladetista.