NHL-tähti Tuomo Ruutu pohdiskeli Leijonat.comin haastattelussa olympiatauon merkitystä joukkueelleen Carolina Hurricanesille. Seurasta on Ruudun lisäksi valittu kisoihin ainoastaan Slovakian Andrej Sekera.

Luuletko, että tästä saattaisi olla hyötyä joukkueellesi kevään ratkaisupeleissä, koska pelaajat saavat huilata ja hoitaa mahdollisia vammoja kuntoon?

Mä luulen, että se on aika yksilöllistä. Se riippuu, miten sen tauon käyttää. Monille se voi olla buusti, kun pääsee pelaamaan koko ajan, eikä siihen tule mitään katkoa. Ja sitten edessä on kovia pelejä, mikä on hyvä porkkana kisoissa ja se tuo lisäintoa kauteen.

Miten sellainen sopisi sinulle?

Minun on helpompi jatkaa pelaamista ja päästä pelaamaan koko kauden ajan, ettei tarvitse miettiä, mitä tehdä breikin aikana: luisteleeko vai miten harjoittelee tai mitä tekee.

Onko breikin aikana harjoittelu henkilökohtaista vai voiko joukkue vetää treenejä paikalla olijoille?

Siinä taitaa olla 10 päivää, jolloin johdetusta harjoittelusta on tauko ja jokainen treenaa omillaan. Sitten taitaa olla viikon verran joukkuetreenejä ennen kauden jatkumista niille, jotka eivät ole olympialaisissa.