Ottawa Senatorsin 30-vuotias Tshekin olympiajoukkueen hyökkääjä Milan Michalek odottaa innolla tulevia Sotshin olympialaisia. Kyseessä on Michalekin toiset olympialaiset, sillä hän edusti maataan myös Vancouverin kisoissa neljä vuotta sitten.

Media hehkuttaa kisoissa olevan neljä voittajaehdokasta: Kanada, Venäjä, USA ja Ruotsi. Mikä mielestäsi nostaisi Tšekin mahdollisuuksia kisoissa?

Me emme ole kisojen suosikkeja, mutta mielestäni meillä on kasassa aika hyvä joukkue. Se on hyvä sekoitus NHL-pelaajia ja kavereita, jotka pelaavat Euroopassa. Isolla jäällä pelaaminen myös vaikuttaa. Uskon mahdollisuuksiimme yllättää Sotshissa.


Mitkä asiat ovat avainasemassa, jotta menestytte?

Meidän pitää pelata omaa peliämme. Me tiedämme, miten pelata viime kesän yhdessäolon myötä. Meillä on hyökkäys ja isolla jäällä pelaaminen antaa lisämahdollisuuksia.

Kuinka paljon näet ison jään hyödyttävän joukkueita, joilla on useita pelaajia Euroopan liigoista?

Mielestäni iso jää suosii yleisesti kaikkia eurooppalaisia enemmän kuin Kanadaa tai USA:ta, koska he eivät ole tottuneita siihen. Isolla jäällä pelaaminen on täysin erilaista. Se ei kenties näytä siltä, mutta peli on hyvin erilaista.

Jaromir Jagr ja Petr Nedved ovat teidän joukkueen veteraaneja. Miten heidän kokemus auttaa joukkuetta?

Olen pelannut molempien kanssa. Molemmat ovat tosi hauskoja pukukopissa ja pystyvät tekemään ilmapiirin rennommaksi. Sen lisäksi molemmat pelaavat edelleen korkealla tasolla. Heidän kanssa pelaaminen tekee kisoista entistä paremmat.

Ondrej Pavalec on selkeästi teidän ykkösveskari. Useimmilla muilla mailla tilanne ei ole sama. Kuinka paljon se helpottaa valmistautumistanne, kun tiedätte kuka aloittaa maalissa?

Uskon, että siitä on Ondrejlle apua, kun hän tietää aloittavansa ja pääsee keskittymään siihen kaikessa rauhassa.

Mitä pidät olympialaisten ottelumuodosta alkulohkon, välikarsinnan ja playoffsien suhteen?

Se systeemi on aika simppeli ja se on mielestäni kaikille tasapuolinen. Se ei muuta mitään, koska alkulohkon jälkeen vain voitolla on merkitystä.

Kuinka paljon uutiset terroriuhasta kisojen alla on häirinnyt sinua?

Ensi alkuun olin hieman huolissani siitä, sen ei voi antaa häiritä. Me voimme vain keskittyä pelaamiseen ja yrittää nauttia olympialaisista, koska se on hauska tapahtuma. Toivottavasti mitään ei tapahdu.

Mitä olympialaiset merkitsevät sinulle?

Se on spesiaalia. Olin Vancouverissa, mikä se oli tosi upea kokemus. Nyt tiedän, mitä voin kisoilta odottaa ja sen johdosta lähden Sotshiin suurella innolla. Odotan mielenkiinnolla uuden Olympiakylän näkemistä ja olemista kaikkien urheilijoiden kanssa. Siitä tulee hauskaa.

Kuinka paljon odotat mahdollisuutta seurata muita lajeja?

Koska Vancouverissa en nähnyt muita lajeja ollenkaan, niin aion korjata tilanteen Sotshissa. Toivottavasti pääsemme katsomaan jännittäviä tapahtumia.

Teidän kisaurakkanne alkaa keskiviikkona Ruotsi-pelillä. Matkustat ensi viikon sunnuntaina ja saavut Sotshiin kaksi päivää ennen ensimmäistä peliä. Miten valmistaudut siihen?

Se tulee olemaan rankkaa. Suunnitelmissa on mennä jäälle nopeasti paikalle päästyä. Luisteleminen ja hikoileminen pitkän lennon jälkeen tulee tuntumaan hyvältä. Sen lisäksi yritän nukkua paljon ja tottua aikaeroon.

Mitä keinoja sinulla on jetlagista toipumiseen?

Minulla ei on mitään erikoisia temppuja jetlagin suhteen, mutta yritän nukkua mahdollisimman paljon. Pari ensimmäistä päivää tulevat olemaan vaikeita, mutta se on sama lähes kaikille.

Kuinka paljon odotat Erik Karlssonin kohtaamista Sotshissa?

Se on meidän ensimmäinen pelimme ja siitä pitäisi tulla aika mehukas ottelu. Hän on luultavasti tällä hetkellä liigan paras pelaaja, jonka suorituksia on hienoa seurata pelistä toiseen. Odotan sitä kohtaamista innolla.

Mikä on oma tavoitteesi?

Totta kai olisi hienoa, jos pystyisimme menemään loppuun asti ja voittamaan turnauksen, mutta mitaliinkin olisin tyytyväinen