Ruotsissa nähtiin perjantai-iltana sitä mitä monet ovat Suomeenkin toivoneet: liigakarsintoja ja siitä seuraavaa räiskyvää draamaa.

Örnskoldsvikissä etsittiin perjantaina voittajaa ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa. MODO oli johtanut otteluparia 3-2 ja tätäkin ottelua 3-1 vielä vajaa kymmnen minuuttia ennen loppua, mutta loistavan loppukauden pelannut Leksands IF oli sinnikäs.

Leksand tasoitti ottelun viimeisellä minuutilla, joten ratkaisu jouduttiin hakemaan jatkoajalta. Tässä kohtaa ilta meni sinivalkoisittain synkäksi.

Joukkueeseen kesken kauden hankittu Otso Rantakari lähti kikkailemaan alimpana miehenä ja menetti kiekon jatkoajan viidennellä minuutilla. Yhdysvaltainen Brock Montpetit pinkaisi tilanteesta karkuun ja rannasi Leksandin takaisin SHL:ään.

Rantakari otti virheen raskaasti ja piti käsiään päänsä peittona pitkään. Rantakarin lisäksi myös Ilari Filppula pelaa sarjaporrasta alemmaksi pudonneessa joukkueessa.

Leksandia edustavat suomalaisista Frans Tuohimaa ja Tommi Paakkolanvaara.

Kenties nelikosta joku saattaa saada kutsun myös Kari Jalosen MM-leiritykseen. Perjantaina Jalonen ja GM Jere Lehtinen julkistavat jo nimiä ensi viikolla pelattaviin Slovakia-otteluihin (uutinen).

Voit katsoa loppuhetket Ruotsin karsinnoista alta.

TV4 Sport

@TV4Sport
Se den vilda glädjen när @Leksands_if gör det omöjliga och kämpar sig till en SHL-plats! #twittpuck #lifse snpy.tv/1PLcyBj