Florida Panthersin suomalaissentteri Alexander Barkov, 20, naputteli Montreal Canadiensiä vastaan jääkiekkoliiga NHL:ssä kovat tehot.

Barkov kirjautti tililleen kaksi maalia ja yhtä monta syöttöä, kun Florida nousi 0-3-tappioasemasta 4-3-voittoon. Kaikki Barkovin tehot syntyivät ottelun jälkimmäisellä puoliskolla, ja voittomaali syntyi vain 28 sekuntia ennen ottelun päätöstä.

Kolmaskaan maali ei ollut kovin kaukana, mutta yksi osumista siirrettiin Jaromir Jagrin nimiin. Tshekkikonkarin katsottiin myöhemmin osuneen Barkovin lähettämään kiekkoon.

Neljä tehopistettä yhteen otteluun ei näin nuorelta suomalaispelaajalta ole onnistunut miesmuistiin, tai kenties koskaan. Kaikkiaan Barkovin saldo kaudelta on jo 26+29. Barkov on suomalaisten pistepörssin kolmonen edellään vain Mikko Koivu ja Jussi Jokinen.

Ortiolle nollapeli

Pistelle nakutti itsensä myös Calgary Flamesin puolustaja Jyrki Jokipakka, joka merkkautti yhden syötön. Joni Ortio vakuutti ottelussa maalinsuulla nollaamalla Edmonton Oilersin 5-0-voitossa.

28 torjuntaa napanneelle Ortiolle nollapeli oli ensimmäinen tällä kaudella. Viimeksi Ortio on pitänyt maalinsa puhtaana koko pelin tammikuussa 2015.

Calgary oli erityisen vakuuttava ottelun kolmannessa erässä, jolloin se teki kolme maalia ja karkasi lopullisesti kotijoukkueelta.

– Mielestäni kolmas erä oli paras pelaamamme pitkään aikaan, ehkä paras koko vuonna, Ortio tuumikin The Charlotte Observerille.