Taistelu kisapasseista eli paikoista Venäjällä pelattaviin MM-kisoihin on jo alkanut. Joidenkin pelaajien kohdalla spekulaatio voidaan lopettaa valitettavasti saman tien.

Mahdollisista ehdokkaista ainakaan Olli Palola, Tommi Huhtala, Oskar Osala, Harri Pesonen ja Markus Nutivaara eivät Pietarin ja Moskovan MM-jäillä viiletä. Viisikko kärsii loukkaantumisista ja joutuu kuntouttamaan itseään läpi kevään maajoukkuetaistojen.

Mainituista esimerkiksi Nutivaara olisi ollut mielenkiintoinen nimi toukokuun MM-kisoja ajatellen. Oulun Kärppien takalinjojen kiekollinen johtaja sai välieräsarjassa Tapparaa vastaan solisluuvamman, joten loppukauden väännöt jäävät nuorukaiselta väliin.

Menetys on suuri tietysti paitsi Oulun Kärpille myös Leijonille.

Viisikon lisäksi sairastuvalla tällä hetkellä potentiaalisista Leijona-nimistä ovat ainakin myös Petri Kontiola sekä Pekka Jormakka. Kontiola on ollut sivussa tammikuusta asti, kun Lokomotiv Jaroslavlin suomalaishyökkääjä satutti polvensa. Jormakka pelasi puolestaan Jokeri-nutussa toipilaana kevään viimeiset pelit.