Kovin paljon kurjemmin ei olisi voinut Naisleijonien urakka MM-kisoissa päättyä. Joukkue hävisi viime yönä Suomen aikaa pelatun pronssiottelun Venäjälle rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.

Koko ottelussa ei nähty yhtään pelitilannemaalia. Ensimmäisen osuman viimeisteli Venäjän ensimmäinen rankkarilaukoja Anna Shukina. Suomen Minttu Tuominen ja Sari Kärnä epäonnistuivat, siinä välissä myös Venäjän Jelena Dergatshova. Ratkaisevan niitin Leijonien verkkoon iski Venäjän kolmas laukoja Olga Sosina.

– Me teimme rajusti töitä ja pelasimme yhdessä. Annoimme kaikkemme, mutta Venäjä oli yhden maalin verran parempi, Suomen kapteeni Jenni Hiirikoski sanoi ottelun jälkeen.

– Kyllä tämä tuntuu… aika pahalta. Aika tyypillinen Venäjää vastaan, aika sekavaa peliä ja paljon pomppukiekkoja. Paljon lauottiin, mutta ei tarpeeksi. Ei saatu sitä maalia, Suomen maalilla 23 kertaa torjunut Meeri Räisänen sanoi.