New York Islandersin maalivahti Christopher Gibson sai yllätyskomennuksen tolppien väliin eikä mies jättänyt mahdollisuutta hyödyntämättä.

Gibson nähtiin ensimmäistä kertaa Islandersin tolppien välissä tammikuussa, jolloin hän torjui 16 kutia ja päästi yhden maalin Pittsburgh Penguinsia vastaan. Tuolloin komennus tuli kuitenkin vain puolen tunnin ajaksi, kun tällä kertaa 23-vuotiaan suomalaisen urakkana oli jo koko matsi.

AHL:ää tällä kaudella tahkonut Gibson onnistui mainiosti, sillä Islanders nappasi tärkeän 4-3-jatkoaikavoiton. Gibson torjui maalinsuulla 29/32 kertaa. Näin Karkkilassa syntyneen Gibsonin torjuntaprosentti tältä kaudelta on kahdesta pelistä 91,8.

Gibson nousi esiin etenkin jatkoajalla torjumalla Jevgeni Kuznetsovin läpiajon. Valmentaja Jack Capuano nimittikin Gibsonia New York Postin mukaan Islandersin parhaaksi pelaajaksi.

– Ajattelin mielessäni, että minun on pysäytettävä tämä pitääkseni pelin käynnissä. Onnekseni sain torjunnan ja voitimme pelin, Gibson itse kertoi aviisin mukaan.

Voiton ansiosta Islanders kipusi pudotuspeleihin mukaan. Gibsonia tosin niissä peleissä tuskin nähdään, sillä hän on vasta joukkueen nelosvahti. Pelipaikka aukesi tällä kertaa lepuutuksen ja loukkaantumisten vuoksi.