Tapparan ja Kärppien välistä tiukkaa välieräsarjaa hallitsee tällä hetkellä nuoret pojat. Patrik Laine, Sebastian Aho ja Jesse Puljujärvi ovat kentällä alati vaarallisia ja se eskaloituu myös tehopisteiden muodossa.

Tänään pelatussa trilleriksi muodostuneessa Kärpät-Tappara-ottelussa show’n varasti Patrik Laine, joka viimeisteli kertakaikkisen upeaa tyyliin kaksi Tapparan neljästä maalista.

Molemmat Laineen maaleista olivat henkilökohtaisia taidonnäytteitä nuorukaisen taidosta ja etenkin hurjasta laukauksesta. Tapparan avausmaalin Laine viimeisteli ylivoimalla suorasta hyökkäyksestä. Laine vei kiekon Julius Junttilan mailan alta, jonka jälkeen naulasi terävän rannelaukauksen ohi hölmistyneen Sami Rajaniemen.

Toinen Laineen maaleista oli osoitus miehen jäätävästä itseluottamuksesta. Kärpät johti loppuhetkillä ottelua 3-2, ja Tappara haki tasoitusta ylivoimalla ilman maalivahtia, jolloin nuorukainen päätti ottaa pienestä kulmasta oman rannelaukauksen, joka painui vastustamattomasti aivan kärppämaalin kattoon.

Maalin turvin Tappara siirsi ratkaisun jatkoajalle, jossa Henrik Haapala ratkaisi voiton tamperelaisille.

Muista MM-sankareista Puljujärvi syötti kaksi maalia, mutta Aho jäi ensimmäistä kertaa tämän kevään pudotuspeleissä ilman tehomerkintöjä.