Kerrottakoon heti alkuun, ettei tämä kirjoitus käsittele niinkään Mikael Granlundin ilmaveivejä. Kyse on enemmänkin numeron 64 maagisuudesta, lupauksista, joita nuorukaiseen joskus asetettiin.

Siksi vuosi 2011 ja MM-välieräpeli on nostettava esiin heti alkuun. Se kuuluisa huispaus (sanaa ilmaveivi on käytetty jo liiaksi) Venäjän maaliin nosti odotukset tappiin. Kun jo aiemmin Granlundilta oli nähty ihanuuksia – ensin HIFK:ssa ja perään Leijonissa – alkoi äkkipikaisimmilta puheilta karata pohja.

Granlundista piti kasvaa rapakon taakse tähti, mielellään supertähti.

Viisi vuotta jälkeen Venäjä-veivin Granlundin tarina polkee paikallaan, uran siemen itää edelleen. Jo viime kesänä Minnesota Wild puntaroi sentterinsä kohtaloa – kauppatavaraksi vai antaako vielä mahdollisuus? Wild päätyi antamaan draftin yhdeksännelle kahden vuoden jatkon.

Granlundista piti kasvaa rapakon taakse tähti, mielellään supertähti.

Granlund aloitti uuden sopimusjaksonsa kaksijakoisesti, mutta ylsi kuitenkin kauden päätteeksi piste-ennätykseensä. 13 maalia ja 31 syöttöä ovat kuitenkin yhteensä vain 46 tehopistettä. Tämä tuskin on tarpeeksi seurajohdolle, joka odottaa uutta ykkössentteriä syntyväksi.

Ja voi olla, ettei Granlund koskaan kasva tuohon rooliin. Ei ole ihme, jos muutaman vuoden päästä MG matkaa uusiin maisemiin. Tuosta syystä joku saattaisi nimittää Granlundia flopiksi, mutta se kumpuaa vain perspektiivistä – tai siis sen puutteesta.

Vaikka MG ei nakuttele piste per peli, on hän silti potentiaalinen 50 pisteen mies kauteen. Ja jos ominaisuudet eivät riitä ykkösketjun keskelle, voi Granlundin toisaalta nähdä myös laitahyökkääjänä. Tuolta tontilta pistetili voisi lähteä kasvuun. Ja onhan tässä taas tulevat playoffsit, jolloin Granlund voi näyttää suuruutensa.

Yhtä kaikki, Granlund on tulevaisuuden vastuunkantaja. Niin Leijonissa kuin joukkueessaan NHL:ssä. Se, että joku odotti hänestä vielä enemmän, ei ole Granlundin syytä.

Ajatelkaa jos sen ilmaveivin tilalla olisi ollut ihan perinteinen vanhanaikainen. Ehkä silloin nähtäisiin metsä puilta.