Tappara tasoitti Hakametsässä eilisen murskatappion jälkeen finaalisarjan voitot HIFK:ta vastaan 1-1:een. Nyt on aika poimia pelipäivän onnistujat.

3. Ville Husso HIFK

Helsinkiläisten maalivahti jäi avauserässä vähälle työmäärälle, mutta pysäytti 19 kiekkoa kahden viimeisen kaksikymppisen aikana. Husso piti tänäänkin JYP-sarjan lopusta tutun tasonsa, eikä miestä voi Tapparan maaleista syyttää.

2. Juhani Jasu Tappara

Jasu nousi kuusi minuuttia ennen loppusummeria ratkaisurooliin. Kovana raatajana tunnetun hyökkääjän voittomaali oli varsin perinteinen playoff-osuma. Jasu löi ensin rystyllä kiekon Husson suojien välistä ja ohjasi vielä myöhemmin tilanteen hyvin seurattuaan sen maaliviivan yli verkkoon. Huipputärkeän voittomaalin lisäksi entinen Lukko-pelaaja voitti vielä 20 aloitusta.

1. Tomi Karhunen Tappara

”Karhu” seisoi päällään Tapparan maalilla ja tuntui, että HIFK löisi päätään betonimuuriin. Tamperelaisten sankarivahti selvitti vieraiden ensimmäisen erän kovan paineen 17 kopilla ja koko ottelussa torjuntoja kertyi ruhtinaalliset 34 kappaletta. Peli-ilmeestä näki ettei Karhunen ollut jäänyt eilistä murehtimaan. Nyt sama palo näkyi, mikä miehestä huokui Kärppiä vastaan ja se yksi päästetty maali ei voiton jälkeen tilastoissa kummittele.