Pikkuleijonat saa kaipaamaansa tulivoimaa hyökkäykseen, kun Kärppien ja nuorten maajoukkueen tähtihyökkääjä Jesse Puljujärvi lähtee USA:han alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin.

Puljujärven seurajoukkuekausi päättyi pronssimitaliin perjantaina, ja Pikkuleijonien kokoonpanossa ”Pulju” on joko sunnuntaina Tanskaa vastaan, tai viimeistään tiistaina, kun Suomi saa vastaansa Kanadan.

Avausottelunsa rangaistuslaukauksilla Tshekkiä vastaan voittanut Suomi kohtaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Slovakian, mutta tässä ottelussa Puljujärvi ei vielä ole mukana.

Vuodenvaihteessa nuorten MM-kisojen pistepörssin voittanut Puljujärvi oli mukana alle 18-vuotiaiden kisoissa viime keväänä, ja teki hopeaa saavuttaneessa joukkueessa seitsemään otteluun tehopisteet 2+5=7. Puljujärven panos näissä karkeloissa on niin merkittävä, että hyökkääjän saapuminen kisajoukkueeseen nostaa Suomen mitalimahdollisuuksia huomattavasti.

Mielenkiintoista on pohtia, tarkoittaako alle 18-vuotiaiden kisamatka sitä, että Puljujärven osalta miesten MM-kisat ovat poissuljettu vaihtoehto. Miesten maajoukkueella on käynnissä MM-leiritys, ja mikäli Puljujärvi vielä kuuluisi Kari Jalosen suunnitelmiin, voisi kuvitella, että nuorukainen haluttaisiin totuttelemaan A-maajoukkuekuvioihin harjoitusotteluihin.

Asian puolesta puhuu myös se, että Jalonen jätti valitsematta Puljujärven helmikuussa pelattuihin Ruotsin EHT-otteluihin, joissa tehoketjun muut jäsenet Sebastian Aho ja Patrik Laine olivat mukana.

Joka tapauksessa Puljujärven urakka tälle kaudelle kasvaa suureksi, kun Kärppien Liigapelien lisäksi nuorukainen on tahkonnut 13 CHL-ottelua, ja näillä näkymin ainakin kahdet maailmanmestaruuskilpailut.