Suomalaisilla oli kaksijakoinen yö NHL:n pudotuspeleissä. Se sinänsä oli melko odotettavaa, sillä useammassa parissa on vastakkain suomalaisia.

Anaheimissa Ducks hävisi sarjan avausottelussa Nashvillelle 2-3. Sami Vatanen väänsi isot minuutit, peliaikaa kirjattiin siniviivan tanssahtelevalle prinssille 27:31. Pisteitä ei iso jääaika tuonut, mutta yhden plusmerkinnän kylläkin. Jäähyllä Vatanen istui kerran. Hän myös laukoi kerran, taklasi kahdesti, blokkasi yhden laukauksen ja menetti kiekon kaksi kertaa.

Vastapuolen maalilla Pekka Rinteellä sujui paremmin. 27 torjuntaa 29 kudista. Torjuntaprosentti 93,1 toi mukavan voiton. Etenkin kun kantrikaupungin ylpeys nousi tappioasemasta voittoon.

Floridassa Panthers tasoitti New York Islandersia vastaan voitot 1-1:een. Ottelu päättyi lukemiin 3-1. Floridan kakkosketju Bjugstad-Jokinen-Smith oli jälleen vauhdissa. Kentällinen vei Floridan 2-0-johtoon, vaikkei Jokiselle pisteitä tällä kertaa kirjattukaan. Ottelun lopussa molempien joukkueiden ykkösketjut iskivät kertaalleen. 10 sekuntia ennen päätössummeria syntyneeseen 3-1-maaliin Aleksander Barkov sai syöttöpisteen.

Barkov laukoi ottelussa neljä kertaa, taklasi kerran, riisti kiekon niin ikään kerran ja voitti aloituksistaan hieman vajaa puolet. Peliaikaa irtosi 20:18. Floridassa luotetttiin suomalaisosaamiseen, sillä Jokinen sai peliaikaa lähes saman verran (20.11).

Tampa Bay Lightning siirtyi Detroit Red Wingsiä vastaan ottelusarjassa 2-0-johtoon. Viime yön peli päättyi Tampan 5-2-voittoon. Valtteri Filppula jäi ilman pisteitä, mutta peliaikaa hänelle kertyi Tampan joukkueesta neljänneksi eniten, 19:59.

Mennään vielä St. Louis Bluesin ja Chicago Blackhawksin väliseen ottelusarjaan. Ensimmäisen pelin St. Louis voitti jatkoajalla, ja tasaista oli nytkin. Chicago voitti kolmannen erän maalien ansiosta 3-2 ja tasoitti voitot 1-1:een. Suomalaisista Jori Lehterä oli vahvasti mukana ottelun avausmaalissa. Hyvä karvauspelaaminen tuotti riiston, jonka jälkeen suomalaishyökkääjä syötti Jaden Schwartzille. Schwartz jatkoi nopeasti Vladimir Tarasenkolle, joka latasi maaliin.

Maalin lisäksi ilonaiheet olivat suomalaisittain vähissä. Lehterän vastuu jäi 14 minuuttiin ja kuuteen sekuntiin. Laukauksia ja taklauksia pelintekijälle kirjattiin kaksi. Chicagon Teuvo Teräväinen sai toki voiton tililleen, mutta peliin hän pääsi osallistumaan vielä huomattavasti niukemmin kuin Lehterä. Peliaikaa vain 7:24, eikä juuri muuta mainittavaa.