Viime yönä useampi suomalainen oli tositoimissa NHL:n pudotuspeleissä. Erittäin vahvasti pelasi Jori Lehterä, jonka edustama St. Louis Blues haki Chicago Blackhwaksin vieraana 3-2-voiton. Ottelusarja on nyt St. Louisille 2-1.

Lehterä johti Bluesin ykkösketjua, jossa laidoilla pelasivat Vladimir Tarasenko ja Jayden Schwartz. Yhtään pistettä suomalaissentteri ei saanut tililleen, mutta jokainen pelin nähnyt voinee allekirjoittaa tämän: Lehterä oli erittäin hyvä. Tarkalleen ottaen Lehterän ketju oli ainoa, joka loi jatkuvasti vaaratilanteita Chicagon maalille. Huomattavasti pienemmässä roolissa oli Chicagon Teuvo Teräväinen, joka sai peliaikaa vain vajaan 10 minuutin verran.

Barkoville uran ensimmäinen

Viime yönä NHL:n pudotuspelihistoriaan kirjoitettiin uusi suomalaisnimi. Aleksander Barkov nimittäin viimeisteli uran ensimmäisen maalinsa playoffeissa. Osumaa edelsi hyvä paine hyökkäyspäässä. Jonathan Huberdeau kaivoi kiekon Reilly Smithille, jonka laukaus karkasi yli maalin. Barkov oli ensimmäisenä irtokiekossa ja iski pelin 2-0:aan.

Osuma tuskin juuri lohduttaa Barkovia, sillä Florida hävisi ottelun New York Islandersille jatkoajalla maalein 3-4. Islanders johtaa ottelusarjaa lukemin 2-1. Barkovin lisäksi Jussi Jokinen urakoi Floridan paidassa isot minuutit. Jokisen kakkosketju iski panttereille kaksi maalia.

Vataselle ja Filppulalle tappiot

Sami Vatasen Anaheim Ducks alkaa pikku hiljaa olla selkä seinää vasten. Joukkue hävisi ottelusarjan toisenkin pelin Nashville Predatorsille – tällä kertaa maalein 2-3. Vatanen sai Anaheimin pelaajista eniten jääaikaa, muttei yltänyt tehoille. Toisaalta voidaan sanoa, että Pekka Rinne Nashville maalilla pelasi hyvin. Suomalaisvahdin torjuntaprosentiksi muodostui 93,1.

Vatasen lisäksi tappion karvasta kalkkia joutui nielemään Tampa Bay Lightningin Valtteri Filppula. Tampa hävisi Detroit Red Wingsille maalein 0-2. Filppula ei tehnyt tehoja ja jäi plus-/miinustilastossa lukemaan -1. Tappiosta huolimatta Tampa johtaa yhä ottelusarjaa lukemin 2-1.