Maikkari on mainosrahotteinen yhtiö, toisin kuin Yle. Luonnollisesti MTV siis pyrkii myymään tuotettaan ennen jääkiekon MM-kisoja ja niiden aikana – tässä tapauksessa myynnin kohteena on maksullinen kanavapaketti. (Todennäköisesti) juuri tästä syystä viime vuosien meno jatkuu. Antero Mertaranta selostaa Suomen pelit maksupuolella ja Mika Saukkonen ilmaiskanavalla.

Moni pitää Mertarantaa nimenomaan jääkiekon puolella sinivalkoisena äänenä. Tietenkään Maikkari ei sitä ääneen sano, mutta viesti on selvä. Maksa, niin saat kuunnella Antero Mertarantaa. Jos et maksa, joudut tyytymään Mika Saukkoseen. Vielä joku aika sitten tuntui hyvin omituiselta, jos Leijonien peliä selosti joku muu kuin Mertaranta. Enää asia ei ole ihan niin kiveen hakattu.

Jos vitsejä tulee kahden minuutin välein, tilanne alkaa tuntua lähinnä kiusalliselta.

Ylellä Mertaranta oli positiivisella tavalla hullu. Pelistä mies ei ole koskaan ymmärtänyt niin paljon kuin jotkut kollegansa (tai ei ainakaan ole osannut osaamistaan tuoda esiin), mutta (isänmaallisen) tunnelman luojana Mertaranta on ollut täysin omaa luokkaansa. Maikkarilla homma on lähtenyt jonkinlaiseen luisuun.

Seuraava pohdinta on täyttä spekulaatiota, joka ei perustu minkäänlaisiin todisteisiin. Mutta onkohan jopa niin, että Maikkarilla Mertarantaa on kehotettu korostamaan maneerejaan. Oli miten oli, ”hulluus” on mennyt jossain määrin yli. Yksi vitsi venäläispelaajasta 10 minuutissa naurattaa. Jos vitsejä tulee kahden minuutin välein, tilanne alkaa tuntua lähinnä kiusalliselta.

Siispä kysymys jokaisen pohdittavaksi: onko Mertaranta enää sellainen tekijä, jonka takia kannattaa ostaa Maikkarin 24,90 euroa kuussa maksava kanavapaketti?