Suomi on saanut kaksi lisävahvistusta rapakon takaa. Calgary Flamesin kokenut maalivahti Niklas Bäckström ja tulokaskauden Colorado Avalanchessa pelannut Mikko Rantanen liittyvät Leijonien leiriryhmään.

38-vuotiaalla Bäckströmillä on takana vaikea kausi NHL:ssä. Suomalaisvahti siirtyi kesken kauden Minnesotasta Calgaryyn ja pelasi koko kauden aikana vain neljässä ottelussa.

Tammikuussa alle 20-vuotiaiden MM-kultaa juhlinut Rantanen pelasi suuren osan kaudestaan AHL:ssä San Antonio Rampagen riveissä. 19-vuotias hyökkääjä takoi 52 otteluun huimat 60 tehopistettä ja selvisi farmisarjan tähdistöön.

On vaikea kuvitella, että viime vuodet lähes pelaamattomana ollut konkari Bäckströmiä kannattaisi joukkueeseen ottaa. Tälläkin kaudella vyölle kertyi vain neljä peliä joista puolet Flames voitti. Tuntuma saattaa siis olla kateissa ja tässä vaiheessa KHL-vahdit Mikko Koskinen sekä Juha Metsola ovat vielä parempia vaihtoehtoja.

Sen sijaan Rantanen voisi olla nykyisessä vireessään vahva lisä Leijoniin. Laitahyökkääjän tontilta puuttuu edelleen ratkaisuvoimaa ja 24 maalin miehelle löytyisi käyttöä. Rantasen voisi esimerkiksi laittaa yhteen nuorten kisojen ketjukaverin Aleksi Saarelan kanssa.