Discovery ja Yleisradio solmivat tänään sopimuksen siitä, että olympialaiset näkyisivät jatkossakin YLE:n kanavilla. Sopimukseen kuitenkin liittyi Leijona-kiekon ystäville harmittava porsaanreikä. Asiasta kertoo Kauppalehti.

Kauppalehti tietää kirjoittaa, että olympialaisten tv-oikeudet vuodesta 2018 omistava Discovery Networks Finland pitää jääkiekon oikeudet itsellään. Koska oikeudet pysyvät Discoverylla, talviolympialaisten jääkiekko-otteluita voi jatkossa seurata vain TV5:llä ja Eurosportin maksukanavilla.

Seuraavat talviolympialaiset järjestetään vuonna 2018 Etelä-Korean Pyeongchangissa. Discovery omistaa olympialaisten kaikki miesten jääkiekkoa koskevat oikeudet. Yhtiöllä on myös yksinoikeus esittää kisoja illasta vapaasti katseltavilla kanavillaan kahden tunnin ajan.

Leijonat ja sinivalkoinen kiekko palasivat vuonna 2014 Sotshin olympialaisissa suurella kattauksella YLE:n tarjontaan. Nähtäväksi jää miten kaupallisempi Discovery pystyy vastaamaan fanien vaativaan kysyntään.

Pääset lukemaan Kauppalehden alkuperäisen jutun täältä.