Teemu Pulkkisen kausi päättyi viime yönä rapakon takana, joten eiköhän Kari Jalonen ole jo nuoren hyökkääjän puhelinumeroa taskustaan kaivellut. Pulkkisen edustama Detroit Red Wings karsiutui Tampa Bay Lightningin käsittelyssä selkein 4-1-lukemin. Jokerien kasvatti itse ei playoffeissa pelannut, koska laitahyökkääjä istui Red Wingsin viltissä.

Sen sijaan farmiseura Grand Rapid Griffinsin kausi AHL:ssä vielä jatkuu, mutta Pulkkinen ei niitä pelejä pelaa. AHL:n sääntöjen mukaan NHL-seurojen on päätettävä ennen siirtoikkunan sulkeutumista, ketkä heidän pelaajistaan ovat edustuskelpoisia farmiliigan pudotuspeleissä. Detroit ei tuolloin nimennyt Pulkkista listaan, joten tämän vuoksi vantaalainen ei voi pelata farmin playoffeissa.

Koska Pulkkinen on edustuskelpoinen vahvistamaan Suomea MM-kisoissa, on aika katsoa seuraavaksi mitä hän toisi MM-kisoissa Leijoniin kutsun tullessa. Vaikka hyökkääjä ei pelannut NHL:ssä pudotuspeleissä ainuttakaan ottelua, tilastot farmissa kertovat millaisesta pistenikkarista on kyse. Pulkkinen nimittäin takoi viime kaudella 46 otteluun 34 maalia ja yhteensä 61 tehopistettä. Myös edeltävänä vuonna syntyi yli 30 maalia farmissa, joten mies osaa laittaa ainakin kiekkoa reppuun.

Pulkkisen päättynyt kausi kului kokonaan NHL:n puolella ja Red Wingsissä 36 peliin syntyi tehot 6+6. Syynä vähäiseen peliaikaan oli lähinnä se, että seuran muut pelaajat kuten viime kesän ykkösvaraus Dylan Larkin sekä niin ikään nuoremmat Andreas Athanasiou ja Anthony Mantha ovat ajaneet jo taidollisesti ”Pulusta” ohi.

Snaipperia kaivataan Leijoniin

Ominaisuuksiltaan Pulkkinen sopisi laukaisutaidoiltaan Leijonien hyökkäysnippuun. Pulu ampuu hanakasti ja olisi näin loistava viivapelote ylivoimapeliin. Suomella ei tälläkään kertaa liikaa hyviä viimeistelijöitä ole. Teemu Hartikainen ja Leo Komarov ovat enemmän fyysisiä voimahyökkääjiä, eikä sentteriksi myös sopiva Markus Granlundkaan mikään varsinainen pistenikkari ole. Farmissakin syntyi tällä kaudella vain tehot 5+4. Näiltä osin rooli Jalosen paletista löytyisi. Odotettavissa kuitenkin on, että laukaisutaidoillaan Liigan Playoffeissa ihastuttanut Tapparan Patrik Laine liittyy ryhmään finaalisarjan päätyttyä.

Kiinnostusta myös voisi löytyä sen vuoksi, ettei Pulkkiselta aiempaa kokemusta aikuisten arvokisoista ole. Vyöltä löytyvät vain muutamat nuorten kisat, joten Venäjän MM-turnaus olisi laiturille aivan uusi kokemus. Teemu itse sanoi tänään Ilta-Sanomille olevansa valmis edustamaan Suomea, jos kutsu vain käy. Toivotaan siis, että saadaan aito snaipperi Leijona-paitaan.