Suomalaiset olivat mukavasti esillä viime yön NHL-otteluissa. Kahden maalin iltaa vietti peräti kaksi mattimeikäläistä.

Los Angeles Kingsille San Jose Sharksin Joonas Donskoi oli liikaa. Laitahyökkääjä viimeisteli ottelun avausmaalin ja voittomaalin, kun Sharks paineli 6-3-voittoon. Sharks eteni pudotuspelien toiselle kierrokselle voitoin 4-1.

Donskoin ensimmäinen osuma syntyi vain reilun minuutin pelin jälkeen. Kiekko Logan Couturelta oikeaan laitaan, siniviivan yli, kärkikynällä pakki ulos tilanteesta ja laukaus yläkulmaan.

Kolmannen erän alkuvaiheilla oltiin tilanteessa 3-3. Donskoi punnersi tällä kertaa vasemmalta laidalta väkisin ohi Drew Doughtyn ja tökkäsi kiekon maalin eteen. Syntyi hässäkkä, Donskoi kiersi maalin takaa ja iski irtokiekon sisään.

Donskoi-Doughty: 100-0

Sen verran komeasti Donskoi vei voittomaalissa Doughtya kahville, että sosiaalisessa mediassakin innostuttiin.

Koivu nousi esiin

Jos oli Donskoilta vahvaa tekemistä, samaa voi sanoa Mikko Koivusta. Dallas Stars oli Minnesota Wildia vastaan jo matkalla 4-3-voittoon ja sitä myötä pudotuspelien seuraavalle kierrokselle. Kellossa oli jäljellä kolmisen minuuttia, kun Koivu astui esiin. Mikael Granlund karvasi erinomaisesta päädystä ja sai laatan parin siirron jälkeen takaisin itselleen maalin taakse. MG huomasi maalin eteen lipuneen Koivun, syötti tälle ja suomalaiskapteeni latasi pelin tasoihin.

Tässä vaiheessa Minnesotan haaveet pudotuspelien jatkumisesta olivat vielä hengissä, mutta vielä Wild ei ollut voittanut peliä. Jatkoajalla sekin tuli, kiitos Koivun. Ryan Suter toimitti viivasta kiekon maalille, ja Koivu ohjasi ”suomalaisjoukkueen” voittoon. Merkittävässä roolissa ottelussa oli myös Granlund, joka tasoitusmaaliin tarjotun syötön lisäksi ronkki ottelun avausmaalin väkisin sisään. Nyt voitot ovat Dallasille 3-2.

Ottelun jälkeen Minnesotan pelaajat kehuivat Koivua kilpaa. Lue kommentit tästä.

Barkov mukana hyvässä ja pahassa

Otetaan katsaukseen vielä mukaan Florida Panthersin ja New York Islandersin välinen viides ottelu, jonka Islanders voitti jatkoajalla maalein 2-1.

Aleksander Barkov tasoitti kolmannessa erässä pelin 1-1:een. Kiekko Jaromir Jágrilta, syöttö Alex Petrovicille, liuku maalille, kiekko takaisin Petrovicilta ja sisään.

Jatkoajalla Barkovilla oli mahdollisuus ratkaista peli, kun Panthersille vihellettiin rangaistuslaukaus. Suomalaisnuorukainen vei rystylle, muttei saanut laattaa nousemaan maalivahdin patjan yli. Toisessa jatkoerässä Islanders iski, joten voitot ovat nyt saarelaisille 3-2.

Sinivalkoiset tilastot ja tulokset

Joonas Donskoi, San Jose Sharks: 2+0, jääaikaa 14.15 min
Mikael Granlund, Minnesota Wild: 1+1, jääaikaa 25.10
Erik Haula, Minnesota Wild: 0+0, jääaikaa 20.28
Mikko Koivu, Minnesota Wild: 2+0, jääaikaa 23.44
Aleksander Barkov, Florida Panthers: 1+0, jääaikaa 29.46
Jussi Jokinen, Florida Panthers: 0+0, jääaikaa 32.31
Antti Niemi, Dallas Stars: 19/24 torjuntaa, 79,2 %

Florida Panthers-New York Islanders 1-2 ja.
Otteluvoitot: 2-3

Dallas Stars-Minnesota Wild 4-5 ja.
Otteluvoitot: 3-2

Washington Capitals-Philadelphia Flyers 0-2
Otteluvoitot: 3-2

Los Angeles Kings-San Jose Sharks 3-6
Otteluvoitot: 1-4, San Jose jatkoon