PuLa-Aho-ketju on jo ehtinyt nousta kulttimaineeseen. Moni toivoisi näkevän ketjun yhdessä myös Venäjän MM-jäillä, mutta tällä kertaa yksi tai kaksi voi tulla ilman kolmatta.

Suurin päiväuni Leijona-faneille tietysti on, että superketju nähtäisiin yhdessä viilettämässä jäällä. Päävalmentaja Kari Jalonen kuitenkin miettii kokonaisuutta ja joukkueen menestyksen maksimointia, ei suinkaan suurinta mahdollista PR-hypeä. Vaikka Jalosella on painetta nimetä superjunnut mukaan, on luotsilla vieläkin suurempi paine saavuttaa menestystä.

Jos siis jotain pitäisi veikata, tuskin tämä ketju yhdessä Pietarissa ja Moskovassa villettää. Silti samaan hengenvetoon voi myös veikata, että vähintään yksi kolmesta saa kisapassiinsa leiman.

Jesse Puljujärvi:

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden ansioluetteloonsa lisännyt Puljujärvi olisi ehdottomasti mielenkiintoinen nimi joukkueeseen – ja totta kai hänet haluaisi miehistössä nähdä. Silti, olisiko järkevämpää laittaa nyt kroppa kuntoon pitkän kauden jälkeen? Finaalin Puljujärvi pelasi jo ranne hellänä.

Jos Puljujärveltä itseltään kysytään, virtaa riittää varmasti. Olisiko nyt kuitenkin syytä hengähtää ja alkaa jo valmistautua ensi syksyn NHL:n harjoitusleirille? Toisaalta kyllähän se houkuttelisi nähdä ”Pulju” juhlimassa kolmatta MM-kultaa yhteen kauteen. Siihen ei ole muuten kukaan pystynyt. Jalosella on visainen valinta edessään.

Patrik Laine:

Patrik Laine lienee kolmikosta todennäköisin MM-kisapelaaja. Toisaalta NHL-apuja on sellainen määrä tulossa, ettei Laine ole satavarma kisapelaaja hänkään. Jos Mikael Granlund heitetään keskelle, voisi Laineelle avautua periaatteessa paikka vaikka ykkösen vasemmalta laidalta.

Laineen laukaus on jo nyt maailmanluokkaa, ja finaalisarjassa HIFK:ta vastaan hän on ollut johtavia yksilöitä. Erityistaidoista homma ei jää kiinni, mutta löytyykö joukkueesta sopiva roolitus? Laine on jonkinlainen kysymysmerkki puolustussuuntaan, joten taas kerran tullaan siihen, mitä asioita Jalonen haluaa joukkueessaan painottaa.

Sebastian Aho:

Aho olisi muuten erittäin potentiaalinen MM-kisapelaaja, mutta tällä kertaa NHL-avut rapakon takaa ovat melkoiset. Se vaikuttaa tietysti Puljujärven ja Laineen mahdollisuuksiin, mutta yhtä lailla myös Ahon.

Todennäköisesti Aho ei ei yksinkertaisesti mahdu sentterinelikkoon, mutta laiturin tontilla tilaa voisi sitten ollakin. Ahon kisapaikka ratkeaa käytännössä siihen, millaisia pelaajia laiturin tontille on vapaana ja millaisia painotuksia Kari Jalonen haluaa joukkoihinsa tehdä.

Veikkaus:

Veikataan rohkeasti, että kolmikosta ainoastaan Laine nähdään kisoissa. Puljujärvelle ja Aholle ei tällä kertaa löydy sopivaa paikkaa joukkueesta.