Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen saamien NHL-kieltäytymisten lista alkaa olla jo pitkä kuin nälkävuosi.

Viimeisimpinä MM-kutsusta on kieltäytynyt Detroit Red Wings -kolmikko Henrik Zetterberg, Niklas Kronwall ja Jonathan Ericsson, kirjoittaa Aftonbladet. Detroitin tie tyssäsi NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Tampa Bay Lightingiä vastaan.

Vaikka Zetterberg, Kronwall ja Ericsson eivät saavukaan vahvistamaan Tre Kronoria, on Ruotsilla kuitenkin mahdollisuus saada useita NHL-pelaajia nyt jo pudonneista joukkueista. Detroitissa pelaavat ruotsalaisista myös Joakim Andersson ja Gustaf Nyquist, Minnesota Wildissä Jonas Brodin, ja New York Rangersissa Jesper Fast, Oscar Lindberg ja Viktor Stålberg.

Sen sijaan New York Rangersin maalivahti Henrik Lundqvist jättää kisat todennäköisesti väliin. Asia ilmenee tekstiviestistä, jonka Ruotsin päävalmentaja Pär Mårts lähetti SVT Sportille.

– En usko hänen pelaavan enää tänä vuonna. Emme ole tavoittaneet häntä vielä, Mårts kirjoitti Lundqvistista.

Aiemmin MM-kisoista ovat kieltäytyneet muun muassa Sedinin veljekset Henrik ja Daniel, Loui Eriksson, Erik Karlsson ja Oliver Ekman-Larsson.