NHL:n ensi kesän ykkösvarauksen saaja arvottiin eilen. Ensimmäisenä pelaajansa kesän varaustilaisuudessa pääsee valitsemaan Toronto Maple Leafs. Kanadalaista kiekkokaupunkia seuraavat Winnipeg Jets ja Columbus Blue Jackets.

Miksikö tämä kiinnostaa Leijona-faneja? Koska suomenmestari Tapparan Patrik Laine ja Kärppien Jesse Puljujärvi on arvioitu varattaviksi kolmeen parhaan joukossa.

Koska ensimmäisenä saa varata Toronto, kumpaakaan suomalaishyökkääjistä ei kuitenkaan odoteta ykkösvaraukseksi. Leafsilla on senttereinä tällä hetkellä Nazem Kadri, Tyler Bozak ja William Nylander. Näin yhdelle tähtikeskushyökkääjälle olisi tilaa, joten ykkösvaraukseksi olisi eniten tapetilla Zürich Lionsia Sveitsissä edustava Yhdysvaltojen MM-joukkueen sentteri Auston Matthews.

Sen sijaan Laine varataan todennäköisesti toisena Winnipeg Jetsiin. Samasta seurasta myös Suomen kaikkien aikojen kiekkoilijan Teemu Selänteen ura rapakon takana sai alkunsa. Korkeat saappaat siis Tampereen pojalla täytettävänä.

Kärkikenttien vasemman puolen laitureista Nikolaj Ehlers ja Marko Dano ovat molemmat nuoria ja kokemattomia hyökkääjiä, joten peliaikaa Jetsissä voi odottaa Laineelle välittömästi. Pääsihän suomalaishyökkääjä jo peräti kaupungin paikallislehden kanteen.

Jesse Puljujärven todennäköisin osoite on näin Columbus Blue Jackets. Suurikokoinen hyökkääjä sijoitettaisiin todennäköisesti ykkös- tai kakkoskenttään oikealle laidalle Cam Atkinson tai Oliver Björkstrandin paikalle.

Suomalaisittain huonoa tuuria oli, että yleensä ykkösvarauksen napannut Edmonton Oilers ei saanut tällä kertaa vuoroa. Oilersilla on edellisiltä vuosilta varattuna jo Connor McDavid ja Ryan Nugent Hopkins, joten uudelle sentterille ei olisi ollut tarvetta. Tuolloin myös Laineen ja Puljujärven mahdollisuudet olla ykkösvaraus olisivat kasvaneet.

2016 NHL:n varausjärjestys

1. Toronto Maple Leafs

2. Winnipeg Jets

3. Columbus Blue Jackets

4. Edmonton Oilers

5. Vancouver Canucks

6. Calgary Flames

7. Arizona Coyotes

8. Buffalo Sabres

9. Montreal Canadiens

10. Colorado Avalanche

11. New Jersey Devils

12. Ottawa Senators

13. Carolina Hurricanes

14. Boston Bruins