Patrik Laineen ja Jesse Puljujärvin lisäksi NHL:n varaustilaisuudessa saadaan jännittää myös kolmannen suomalaisen huippulupauksen lopullista numeroa.

TSN on listannut OHL-joukkue London Knightsia edustavan Olli Juolevin varauslistan seitsemänneksi ja vieläpä koko listauksen ensimmäiseksi puolustajaksi. Eritoten Juolevi, 17, muistetaan vakuuttavasti esityksistään alle 20-vuotiaiden MM-kisojen kultajoukkueessa.

Auston Matthews, Patrick Laine ja Jesse Puljujarvi miehittävät mitä todennäköisimmin varaustilaisuuden kolmen kärkipään. TSN arvioi Matthew Tkachukin, Pierre-Luc Duboisin ja Alex Nylanderin tulevan heidän jälkeensä.

Lista numeroista seitsemästä yhdeksään on miehitetty sitten puolustajilla. Juolevin uskotaan olevan edellä Mikhail Sergacheviä sekä Jakob Chychrunia. Toisaalta erot pelaajien välillä ovat pieniä ja sijat varmasti elävät jonkin verran.

Tietysti lopullisen valinnan tekevät seurat. Vancouver Canucks varaa ensi kesänä viidentenä. Jos Canucks päätyy puolustajan valintaan, on Juolevi varmastikin vahvoilla.

Ainakin jos hakusessa on juurikin vahva kiekollinen puolustaja.

– Luulen Juolevilla olevan korkeampi potentiaali hyökkäypäässä, mutta kaikkiaan Sergachev on kuin työhevonen. Ajatteli kaveria, kuten Mattias Öhlund, ja mitä hän toi joukkueeseen yli vuosikymmenen ajan. Sellainen pelaaja voi Sergachevista tulla, lupauksista hyvin kartalla oleva Shane Molley arvioi TSN:lle.