Sveitsin joukkue ensi viikolla alkaviin MM-kisoihin on julkaistu. Sveitsiläisen Swisshockeynewsin mukaan päävalmentaja Patrick Fischer muokkaa viimeiselle valmistautumisviikolle lähtevää joukkuetta ainoastaan mahdollisissa loukkaantumistapauksissa.

Poikkeuksen valmentaja tekee Roman Josin kohdalla. Mikäli Nashville Predators tippuu NHL:n pudotuspeleistä, on Josilla mahdollisuus liittyä Sveitsin joukkueeseen. Tällä hetkellä Nashville on häviöllä San jose Sharksille otteluvoitoin 0-1.

Fischer on saanut joukkueeseensa kuusi pelaajaa Pohjois-Amerikasta. Joukkueen ehdoton kulmakivi on Colorado Avalanchen maalia vartioiva Reto Berra. Kenttäpelaajista suurimpia urotekoja odotetaan Minnesota Wildin hyökkääjältä Nino Niederreiteriltä.

Muita taalakaukaloista tulevia pelaajia ovat Raphael Diaz (Colorado Avalanche), Yannick Weber (Vancouver Canucks), Sven Andrighetto (Montreal Canadiens) ja Christian Marti (Lehigh Valley Phantoms/AHL).

Vuoden 2013 MM-kisoissa Sveitsi ylsi sensaatiomaisesti finaaliin, mutta hävisi loppuottelun Ruotsille 1-5. Viime vuoden kisoissa Sveitsi jäi kymmenenneksi, mutta mikäli palaset loksahtavat kohdalleen, on Sveitsillä jälleen saumat yllätykseen.

Sveitsi pelaa A-lohkossa yhdessä Venäjän, Ruotsin, Tšekin, Kazakstanin, Latvian, Norjan ja Tanskan kanssa.

Sveitsin joukkue:

Puolustajat

Eric Blum, Bern
Raphael Diaz, New York Rangers
Felicien Du Bois, Davos
Patrick Geering, ZSC Lions
Robin Grossmann, Zug
Christian Marti, Lehigh Valley Phantoms
Noah Schneeberger, Davos
Yannick Weber, Vancouver Canucks

Hyökkääjät

Andres Ambühl, Davos
Sven Andrighetto, Montreal Canadiens
Gaetan Haas, Biel
Gregory Hofmann, Lugano
Denis Hollenstein, Kloten
Lino Martschini, Zug
Simon Moser, Bern
Nino Niederreiter, Minnesota Wild
Reto Schäppi, ZSC Lions
Morris Trachsler, ZSC Lions
Julian Walker, Lugano
Samuel Walser, Davos
Dino Wieser, Davos
Marc Wieser, Davos

Maalivahdit

Reto Berra, Colorado Avalanche
Robert Mayer, Geneve-Servette
Sandro Zurkirchen, Ambri-Piotta