Artturi Lehkonen pelasi nappikauden Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä. Todelliseen liekkiin 20-vuotias hyökkääjä syttyi pudotuspeleissä, jossa nuorukainen johdatti Frölundan Ruotsin mestaruuteen voittamalla pudotuspelien maali- ja pistepörssin.

Lehkosen huikeat otteet on noteerattu myös Pohjois-Amerikassa. Lehkonen on varattu perinteiseen Montreal Canadiensiin, jonka kanssa hyökkääjä parhaillaan neuvottelee NHL-sopimuksesta. Asian vahvistaa seuran GM Marc Bergevin Sportsnet-sivustolle.

Lehkosen pistetehtailun myötä toimittajat Montrealissa ovat alkaneet sovittaa suurta viittaa turkulaislähtöisen hyökkääjän olkapäille. Canadiensia tarkasti seuraava toimittaja William Mccomb ennakoi Awinninghabit-sivustolle, että Lehkosesta voisi olla tuloksentekijäksi Canadiensin kärkiketjuihin.

– Uskon, että Lehkonen voi olla 20-30 maalia ja 50-60 pistettä tekevä hyökkääjä NHL-tasolla.

Toimittaja myös kirjoittaa, että Canadiens kärsii tällä hetkellä tehottomuudesta, ja Lehkonen voisi olla ratkaisu joukkueen hyökkäyshuoliin. Mccomb toivoo, että Lehkonen nähtäisiin Montrealin paidassa tulevalla kaudella.

– Mielestäni Canadiensin täytyisi solmia Lehkoselle sopimus, ja saada hänet pelaamaan Pohjois-Amerikkaan ensi kaudeksi.

– Lehkoselle pitäisi antaa mahdollisuus näyttää tasonsa kakkosketjun hyökkääjänä. Se olisi paikka, jossa hänestä saataisiin eniten hyötyä, Mccomb kirjoittaa.