Teemu Pulkkinen kuritti Yhdysvaltoja kahdella komealla ylivoimaosumalla. Vaikean kauden jälkeen onnistumiset maajoukkuepaidassa ovat maistuneet makealta 24-vuotiaalle hyökkääjälle.

– Kyllä se lämmittää mieltä. Maalintekijöillä onnistumiset ruokkivat aina itseluottamusta, ei sitä käy kiistäminen. Muutama onnistuminen on nyt tullut maajoukkuepaidassa, joten tästä on hyvä jatkaa, Pulkkinen iloitsi pelin jälkeen toimittajalaumalle.

Hyökkääjä muistelee, että edellinen maali ennen maajoukkuepelejä syntyi maaliskuussa. Nyt Pulkkinen on osunut kaikissa kolmessa pelaamassaan maaottelussa.

– Varmasti maaleja odotetaan minulta. Olen valmis tuohon rooliin myös MM-kisoissa. Maalintekijän rooli on aina kova homma, mutta otan sen ilolla vastaan.

Kenen vierellä Pulkkinen viilettää MM-kisoissa?

Pulkkinen ei vielä lähtenyt kommentoimaan, kenen kanssa samassa ketjussa mies mahdollisesti viilettää MM-kaukalossa.

– Joukkue edellä mennään, ja kaikki jääaika mitä tarjotaan otetaan ilolla vastaan. Vielä ei ole puhuttu mitään. Huomenna treeneissä varmasti selviää enemmän.

Itse ottelua Pulkkinen piti tasaisena ja hyvänä kenraaliharjoituksena perjantaina alkaviin kisoihin.

– Tämä oli hyvä testi. Hyvä peli kaikin puolin. Molemmat joukkueet saivat koneen käyntiin kohti Pietaria. Molemmilla joukkueilla oli hyviä paikkoja, joten ottelu olisi voinut kääntyä kummalle vaan. Hieno homma, että saatiin voitto. Tästä on hyvä jatkaa.