Venäjän MM-kisoihin on enää yksi päivä. Pietarissa pelattiin tämän tason kiekkoa viimeksi vuonna 2000. Mitä silloin tapahtuikaan?

Tuohon aikaan Slovakiaa pidettiin yhtenä suurista. Miroslav Šatanin tähdittämä joukkue hävisi finaalissa Tšekille maalein 3-5. Suomi puolestaan kaatoi pronssiottelussa Kanadan lukemin 2-1.

Tähdistökentällinen koostui lähinnä finalistien pelaajista, mutta Suomestakin mahtui yksi mukaan: ikinuori Petteri Nummelin. Pitkistä harppuunasyötöistään tunnetuksi tullut Nummelin valittiin myös turnauksen parhaaksi puolustajaksi.

Teletapit tehokkaina

Šatan takoi turnauksessa peräti 10 maalia ja yhteensä 12 pistettä. Sillä irtosi ykköspaikka sekä maali- että pistetilastossa. Suomen pistetilaston ykkönen oli Niko Kapanen, joka iski 4+3=7 pistettä. Samaan pistelukemaan ylsivät myös Juha Lind, Tomi Kallio ja Kimmo Rintanen.

Eräässä tilastossa Suomi otti koko turnauksessa kaksoisvoiton. Kapanen ja Jukka Hentunen nimittäin keräsivät tehotilastoon komean merkinnän +9. Joku saattaa muistaa, että ”entisaikaan” Hentunen ja Kapanen pelasivat Antero Mertarannan lanseeraamassa Teletappi-ketjussa. Ketjun kolmas lenkki Antti Miettinen tosin puuttui vuoden 2000 kisoista.

Suomen joukkueen tilastoja pääset tarkastelemaan IIHF:n sivuilta.