Leijonilla on MM-kisoihin jo melkoinen määrä NHL-apuja. Silti lisää saattaa olla vielä tulossa.

Rapakon takaa on tullut jo 11 pelaajaa Leijonien MM-kisajoukkueeseen. Edelleen tarjolla olisi joitakin todella kovan luokan nimiä, jos vaan nämä pelaajat näyttävät vihreää valoa Pietarille ja Moskovalle.

Tietysti kaikilla näistä pelaajista on vielä NHL-kausi kesken ja pudotuspelit käynnissä. Täytyykin toivoa ensisijaisesti miehille menestystä näissä koitoksissa.

Leijonat.comin toimittaja Mikko Saarela kurkkasi rapakon taakse ja arvioi mahdollisten lisävahvistusten todennäköisyyttä pelaaja pelaajalta.

Joonas Donskoi, San Jose Sharks (johtaa ottelusarjaa 2-1)

Viime vuonna MM-kisoissa ja Oulun Kärpissä ihastuttanut raahelainen on pelannut vakuuttavan debyyttikauden NHL:ssä. Haipaidassa Donskoi on tehnyt 36 pistettä 76 otteluun, ja hänet valittiin joukkueen parhaaksi tulokkaaksi. World Cup -joukkueeseenkin jo valittu hyökkääjä olisi varmasti oiva lisä Leijonien jo kivikovaan hyökkäykseen.

Nähdäänkö MM-kisoissa?

Donskoi on mukana World Cup -joukkueessa, mutta nuorella hyökkääjällä voi hyvinkin löytyä intoa sopivan roolin löytyessä.

Kari Lehtonen/Antti Niemi, Dallas Stars (ottelusarjassa häviöllä 1-2)

Leijonien maalivahtiosasto näyttää olevan jo aika selvää kauraa, mutta NHL:n huippujoukkueen ykkösvahdin paikasta kamppaileva veräjänvartija on huippuluokan lisä MM-tasolle. Lehtonen ja Niemi ovat vuorotelleet koko kauden, jopa pudotuspeleissä. Leijonat saa olla tyytyväinen, jos kumpi tahansa heistä tulee MM-kaukaloihin tolppien väliin.

Nähdäänkö MM-kisoissa?

Molemmilla ei ilmeisesti ole suurempia vaivoja, ja molemmat ovat varmasti kiinnostuneita Leijonien World Cup -ryhmän kolmannesta maalivahdin paikasta. Heitä ei siis kannata täysin unohtaa NHL-apuja odotellessa.

Jori Lehterä, St. Louis Blues (johtaa ottelusarjaa 2-1)

Lehterän toinen NHL-kausi olisi pisteiden valossa voinut mennä paremminkin. Ykkösketjussa pelaaminen teräksisen läntisen konferenssin välierissä ei kuitenkaan ole paikka, jonka kukaan saa vahingossa. Lehterän rooli Bluesissa on tehdä tilaa ketjukavereilleen Vladimir Tarasenkolle ja Jaden Schwartzille tilaa, ja hän tekee työnsä hyvin. Kaksi vuotta sitten Lehterä oli hopeajoukkueen paras pistemies, joten ei hän huono tekijä ole MM-kisoissa hyökkäyspäähänkään.

Nähdäänkö MM-kisoissa?

Ei kannata kuitenkaan olettaa Lehterän saapuvan MM-kisoihin, sillä Mikko Koivu ja Aleksander Barkov ovat kerenneet jo varata paikat kärkiketjujen keskeltä. Lehterä on valittu World Cupiin.

Valtteri Filppula, Tampa Bay Lightning (johtaa ottelusarjaa 2-1)

Pitkän uran Detroit Red Wingsissä tehnyt Filppula pudotti entisen joukkueensa ensimmäisellä kierroksella. Viime kaudella Lightning meni Stanley Cup -finaaleihin asti, mutta tällä kaudella se ei ole suurimpia suosikkeja. Menossa on 32-vuotiaan sentterin NHL-uran henkilökohtaisesti ehkä vaikein kausi, mutta taidot eivät ole mihinkään hävinneet. Filppula oli mukana vuoden 2012 MM-kisoissa ollen Leijonien toiseksi paras pistemies.

Nähdäänkö MM-kisoissa?

Filppula on ilmeisesti terve, mutta varmistuneen World Cup -paikan vuoksi vantaalainen ei välttämättä ole äärimmäisen kiinnostunut MM-kisoista.

Miikka Salomäki, Nashville Predators (ottelusarjassa häviöllä 1-2)

Hiljattain jatkosopimuksen kantrikaupunkiin saanut Salomäki on toinen raahelainen, joka voi vielä unelmoida Stanley Cupista. Häräksikin kutsuttu laitahyökkääjä tekee vastustajan pelaamisen epämukavaksi mojovilla taklauksillaan ja suoraviivaisella pelillään. 23-vuotias
Salomäki oli mukana Lehterän tavoin kahden vuoden takaisessa hopeajoukkueessa.

Nähdäänkö MM-kisoissa?

Salomäestä ei ole ainakaan vuotanut julkisuuteen tietoja loukkaantumisista. MM-kisat olisivat Salomäelle hyvä näytön paikka World Cupia ajatellen.

Petteri Lindbohm, St. Louis Blues (johtaa ottelusarjaa 2-1)

Yllättäen toissa kesänä NHL-sopimuksen saanut Lindbohm on päässyt kahden kauden aikana pukemaan 33 kertaa NHL-paidan ylleen ja on fyysisyydellään lunastanut paikan reservipakkina nuottipaitojen organisaatiossa. Fyysisyys jos joku on se mitä Leijonat kaipaa, sillä joukkueen puolustajista yhtä vaille kaikki ovat alle 190-senttisiä.

Nähdäänkö MM-kisoissa?

Lindbohm ei ole vielä edustanut Leijonia miesten tasolla, joten intoa ainakin luulisi riittävän eikä tiedossa ole loukkaantumisia. Puolustus on Leijonien akilleen kantapää World Cupissa, joten sekä joukkueenjohdon että Lindbohmin itsensä luulisi olevan kiinnostuneita MM-kisojen tarjoamasta tilaisuudesta.