NHL:n Chicago Blackhawksissa loistavan tulokaskauden pelannut Artemi Panarin kertoo olevansa täynnä energiaa ennen huomenna alkavia MM-kisoja.

– Rehellisesti sanottuna, saimme levätä kauden aikana runsaasti. En tiedä, kuinka paljon muut joukkueet harjoittelevat. Chicagossa aikataulu oli melko löysä, Panarin kertoo IIHF:n haastattelussa.

– Meillä oli vain yksi harjoitus viimeisen kuukauden aikana. Pääosin ohjelma oli: peli – lepo – peli – lepo.

Ennen siirtymistään NHL:ään Panarin pelasi Pietarin SKA:ssa. Venäjällä harjoittelukulttuuri on tunnetusti äärimmäisen kova.

– Olin juuri saapunut Venäjältä, joten tyrmistyin: ”Jätkät, milloin harjoittelemme?”

Panarinin tulokaskausi taalakaukaloissa oli jättimenestys. Venäläinen sijoittui NHL:n pistepörssissä kymmenenneksi ja muodosti pelätyn tutkaparin pistepörssin voittaneen Patrik Kanen kanssa.

Panarin onkin suuri suosikki voittamaan NHL:n vuoden tulokkaan palkinnon.

– Haluaisin voittaa sen. Oikeastaan olen pettynyt mikäli en voita.

Olen maksanut velkaani puoli vuotta

Aivan kaikki tähtihyökkääjän tuloskaudella ei kuitenkaan mennyt nappiin. Pohjois-Amerikassa on tapana, että tulokkaat joutuvat maksamaan päivällisen koko muulle joukkueelle. Panarin ei tätä traditiota kuitenkaan noudattanut.

– Se maksoi 5000 dollaria. Minun luottokorttini ei toiminut silloin. Jouduin kysymään Viktor Tihonovilta, että sattuisiko sinulla olemaan rahaa.

– Olen maksanut velkaani puoli vuotta. Nyt saan bonuksia, joten maksan sen hänelle takaisin.