Leijonat aloitti taipaleensa kohti MM-kultaa kaatamalla Valko-Venäjän lukemin 6-2. Ottelun alku oli leijonalaumalta tahmea, mutta toisen erän tasonnosto siivitti Suomen vakuuttavaan voittoon.

Avauserään altavastaajana otteluun lähtenyt Valko-Venäjä tuli todella kovalla tempolla ja prässäsi suomalaispuolustajia erittäin korkealta. Leijonat ei saanut omaa peliään käyntiin missään vaiheessa, vaan Valko-Venäjä sai pidettyä pelin otteen itsellään kovan liikkeen ja paineistuksen ansiosta.

Leijonat syyllistyi avauserässä myös kahden pikkukakkosen verran jäähyilyyn, mutta parhaat maalipaikat Valko-Venäjälle tästä huolimatta siunaantui tasaviisikoin. Mikko Koskinen Leijonien maalinsuulla selvitti vakuuttavasti valkovenäläisten lähentelyt.

Patrik Laine -show

Maalittoman avauserän jälkeen toisessa erässä yksi kisojen mielenkiintoisimmista pelaajista Patrik Laine otti ohjat käsiinsä. Ensin nuorukainen taiteili Leijonat 1-0-johtoon komean kuvion päätteeksi. Hetkeä myöhemmin tamperelainen ruoskaisi tutulta paikalta 5-3-ylivoimalla Leijonat 3-1-johtoon. Ensimmäisen maalin myötä Laineesta tuli Suomen kiekkohistorian nuorin maalintekijä MM-tasolla (lue uutinen tästä).

Laineen maalien välissä Leijona-kapteeni Mikko Koivu ennätti kasvattaa leijonajohdon 2-0:aan. Valko-Venäjän Andrei Stas puolestaan kavensi läpiajosta.

Maalirikkaan toisen erän kruunasi Mikael Granlundin 4-1-osuma, joka syntyi edellisen Leijonien maalin tavoin ylivoimalla. Tähänkin maaliin syöttöpisteen kirjautti kokonaistehot 2+1 saalistanut Laine.

Kolmannessa erässä lukemia kaunisteli vielä Antti Pihlström, sekä illan toisella osumallaan Granlund.

Valko-Venäjän lohdutusmaalin viimeisteli Aljaksei Kaljužny.

Päätöserässä Laineella oli vielä muutama paikka kruunata MM-avauksensa hattutemppuun, mutta nuorukaisen lisämaalit jäivät odottamaan tuleviin otteluihin.