Leijonilla on jalkeilla MM-jäille poikkeuksellisen kovatasoinen hyökkäyskalusto. Tämä tulee näkymään erityisesti ylivoimalla, jolloin Leijonilla on heittää jäälle kaksi todella laadukasta ylivoimaviisikkoa. Kätisyydetkin käyvät täydellisesti yhteen.

Harvoin joukkueella on käytössään kaksi niin laadukasta oikealta ampuvaa maalintekijää kuin Leijonilla on Patrik Laineen ja Teemu Pulkkisen muodossa.

Barkov jakaa – Laine tällää

Iltalehti kertoi aiemmin tänään viisikot, joilla Leijonat treenasi ylivoimaa. Ylivoimaviisikot muodostuvat hyökkäysketjujen mukaan. Toisessa ylivoimassa peliä pyörittää todennäköisesti kaukalon oikealta puolelta Aleksander Barkov, apunaan Jussi Jokinen.

Viivassa on Juuso Hietanen, ja vasemmalla laukojan paikalla on lempipaikallaan Laine. Kiekollista vastuuta on todennäköisesti eniten Barkovilla, joka yrittää ruokkia oikealta laukovia Hietasta ja Lainetta. Maalin edessä korvaamatonta työtä tekee Leo Komarov.

Kapellimestari Granlund

Toisessa ylivoimassa kiekollinen vastuu lankeaa Mikael Granlundille, jolla varmasti riittää ideoita ylivoimapeliin. Lähellä maalia tukea antaa Mikko Koivu, ja hieman kauempana maalista neliön keskeltä tilaa etsii Sebastian Aho.

Vasemmalla laukojan paikalla on USA-ottelussa ylivoimalla kahdesti osunut Pulkkinen. Viivastakin löytyy tulivoimaa hyvin ampuvan Esa Lindellin muodossa.

Näistä kahdesta viisikosta ei voi nimetä selkeää ykkösylivoimaa. Onkin mielenkiintoista nähdä, kuinka ylivoimavastuun jakaminen tasaisesti tulee onnistumaan. Yksilötaitoa ja laukaisuvoimaa ylivoimaviisikoissa riittää vaikka muille jakaa.

Ylivoimapeli tulee tässäkin turnauksessa ratkaisemaan tiukkoja otteluita. Tämä voi kääntyä Suomen eduksi, sillä Leijonilla on potentiaalia olla jopa MM-kisojen pelätyin ylivoimajoukkue.