Jääkiekon MM-kisojen A-lohkon avausottelussa Latvia haastoi Ruotsin. Vaikka Ruotsi lähti peliin suosikkina, ottelusta muodostui tasainen ja vähämaalinen kamppailu.

Ruotsi onnistui tekemään tämän vuoden kisojen avausmaalin, kun ottelua oli pelattu 02.52. Jimmie Ericsson sai kiekon hieman onnekkaasti, kun Johan Fransson törmäsi latvialaispuolustajaan, ja hän kiskaisi Ruotsin 1-0-johtoon.

Pelistä tulikin tasainen vääntö

Moni saattoi ennakkoon odottaa, että Ruotsi vie pelin selkeästi nimiinsä, ja sitä lupaili Ruotsin aikainen avausmaalikin. Toisin kuitenkin kävi; avauserässä ei maaleja enää nähty.

Toisen erän ensimmäisellä 10-minuuttisella Ruotsi sai kaksi ylivoimamahdollisuutta, muttei onnistunut maalinteossa. Latviakaan ei saanut tasoitusta aikaan, joten toiselle erätauolle mentiin samoissa 1-0-lukemissa.

Seuraavaa maalia saatiin odottaa aina kolmannen erän loppupuolelle, jossa Latvia pääsi pelaamaan ylivoimaa. Andris Džerinš ja Mikelis Redlihs pelasivat hyvän vetopaikan Kristaps Sotnieksille, joka tälläsi Latvian tasoihin. Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty, joten ratkaisu siirtyi jatkoajalle.

Nyquist Ruotsin sankari

Lopulta Ruotsi otti kuin ottikin voiton Gustav Nyquistin maalilla ajassa 64.00. Latvia menetti omassa päässään kiekon, minkä seurauksena Nyquist ja Alexander Wennberg saivat namutella vapaasti Latvian maalin edessä.

Latvialle piste ottelusta saattaa olla hyvinkin tärkeä jatkoa ajatellen, kun taas Ruotsin joukkueelle nihkeä startti aiheuttaa varmasti harmaita hiuksia.