Jääkiekon MM-kisojen lohko B:n päiväottelussa kisaurakkansa aloittivat Slovakia ja Unkari. Peli oli Unkarille ensimmäinen MM-kisoissa seitsemään vuoteen.

Slovakia meni avauserässä johtoon, kun ottelua oli pelattu reilut seitsemän minuuttia. Kiekko pomppi Unkarin maalin edustalla ja päätyi lopulta Tomáš Marcinkolle, joka kiskaisi sen sisään.

Unkari tasoitti ylivoimamaalilla, jonka tekijä on suomalaisillekin tuttu mies, 41-vuotias Frank Banham. Bluesissa, Jokereissa ja SaiPassa 2000-luvun alussa pelannut Banham oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan, sillä kiekko meni lopulta maaliin hänen luistimensa kautta.

Peter Bondy

@BondyPbondy
Frank BANHAM 1:1 #svk #hun

Slovakia meni kuitenkin uudelleen johtoon vielä ensimmäisessä erän lopussa. Andej Sekera laukoi siniviivalta, ja Tomáš Jurčo ohjasi vedon Unkarin maaliin.

Slovakia kasvatti toisessa erässä johtonsa 3-1:een, ja tällä kertaa asialla olivat samat miehet kuin edellisessä maalissa. Jurčo antoi komean syötön maalin takaa, ja Sekera iski kiekon läheltä sisään.

Peter Bondy

Andrej SEKERA 3:1 #svk #hun

Kolmannen erän lopulla Unkari yritti tasoitusta ja otti maalivahdin pois. Se ei onnistunut, ja Slovakian Patrik Lušňák sai lyödä ottelun loppulukemat 4-1 tyhjään maaliin.