Eilen Kanadalle murskatappion (lue uutinen tästä) ja maalivahtipeliinsä kaatunut Yhdysvallat pyyhki pettymyksen tekemällä selvää jälkeä Valko-Venäjästä. Patrik Laineen kilpakumppani Auston Matthews keräsi tehot 2+1, kun USA vyöryi 3-6-numeroin voittoon. Amerikkalaisten maalilla torjui tällä kertaa Mike Condon.

Matthewsin avausmaali kisoissa syntyi toisen erän lopussa ylivoimalla. Sentteri napautti kiekon reppuun suoraan Kyle Connorin syötöstä.

1+1-tehot Yhdysvalloilla keräsivät Carolina Hurricanesin puolustaja Noah Hanifin ja Detroit Red Wings -hyökkääjä Dylan Larkin.

USA:n muita maalintekijöitä olivat avauserässä osuneet Chris Wideman ja Miles Wood. Valko Venäjällä myös Suomea vastaan (lue raportti tästä) maalannut Andrei Stas iski myös Yhdysvaltoja vastaan. Muista osumista vastasivat Geoff Platt ja Dzmitryi Korabau.

Sekä USA että Valko-Venäjä viettävät huomenna välipäivää. Amerikkalaiset kohtaavat maanantai-illassa Leijonat. Valko-Venäjä puolestaan kohtaa päivän ensimmäisessä ottelussa Kanadan.