Leijonat palaa välipäivän jälkeen äitienpäivänä tositoimiin. Sunnuntain vastustaja on Saksa, jolle Suomi ei ole hävinnyt 23 vuoteen.

Miika Arponen

@MiikaArponen
Suomi on hävinnyt tämän päivän vastustajalleen Saksalle panoksellisessa ottelussa viimeksi 1993 MM-kisoissa, 12 kohtaamista sitten. #mmkisat

Saksa on IIHF:n rankingissä sijalla 13. Maan paras sijoitus MM-tasolla Saksojen yhdistymisen jälkeen on kotikisoista 2010. Tuolloin joukkue sijoittui neljänneksi hävittyään pronssiottelussa Ruotsille 1-3-lukemin.

Valmentajana entinen NHL:n huippuhyökkääjä

Saksaa luotsaa entinen huippuhyökkääjä Marco Sturm. 37-vuotias valmentaja pelasi peliurallaan peräti 17 kautta NHL:ssä. Parhaat vuotensa Sturm vietti San Jose Sharksissa, jota hän edusti kahdeksan kauden ajan noin 40 tehopisteen keskiarvolla. Kevään kisat ovat myös GM:nä työskentelevälle saksalaiselle ensimmäiset päävalmentajana, joten on mielenkiintoista nähdä, millainen joukkue jäälle tänään luistelee.

Hyökkäyksessä kesän 2014 kolmosvaraus

Saksan hyökkäyksestä löytyy muutama mielenkiintoinen NHL-nimi. Kesällä 2014 kolmantena varattu keskushyökkääjä Leon Draisaitl pelasi Edmonton Oilersissa 51 tehopisteen (19+32) kauden. Myös ketjukaveri Arizona Coyotesin Tobias Rieder pelasi täyden kauden rapakon takana. Ykkösnyrkin täydentää aina vahva MM-kisapelaaja Patrick Reimer, joka takoi kuluvalla kaudella Nürnberg Ice Tigersin väreissä 64 tehopistettä (26+38).

NHL-miehiä löytyy myös puolustuksen ensimmäisestä pakkiparista. Poimitaan sieltä tulisesta viivalämäristään tunnettu Christian Ehrhoff. Vaikka Chicago Blackhawksin puolustajan uraa ovat viime vuosina varjostaneet loukkaantumiset, on kokenut pelaaja takonut parhaana kautenaan Vancouver Canucksissa jopa 50 tehopistettä. Ehrhoffin pakkiparina kisoissa nähdään Anaheim Ducksin Korbinian Holzer.

Maalivahdit ovatkin sitten Saksan omasta DEL-liigasta. Timo Pielmeier avasi eilen, joten tänään torjuntavastuun saattaa saada Wolfsburgin Felix Brückmann.

Vaikeampi haaste Suomelle

Saksa on taidollisesti laadukkaampi joukkue kuin Valko-Venäjä. Varsinkin edellä mainitun ykkösnyrkin kanssa Suomen puolustuksen on oltava varuillaan. Myös germaanien alakerta on Leijonien avausvastustajaa laadukkaampi. Jos Saksa saa NHL-miehistään kaiken irti, voi edessä olla Suomelle hikinen iltapäivä. Mitään Valko-Venäjän kaltaista murskavoittoa ei nyt välttämättä tule, mutta eiköhän Leijonat silti tämänkin haasteen varsinaisen peliajan puitteissa selvitä.

Korjaus klo 13.20: Felix Brückmann pelaa Wolfsburgissa eikä Freiburgissa, kuten aiemmin uutisoimme.