Leijonat jatkaa puhtaalla pelillä lohkon kärkikahinoissa, kun Yhdysvallat kaatui kovan taistelun jälkeen lukemin 3-2. Ratkaisijaksi nousi voittomaalin ylivoimalla iskenyt Leo Komarov.

Avauserässä kävi hyvin nopeasti selväksi, että edessä on paljon kovempi haaste kuin Leijonien kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Luisteluvoimainen Yhdysvallat oli erässä niskan päällä, mutta niin vain Suomi onnistui upottamaan kiekon USA:n verkkoon kahdesti.

Avausmaalin laukoi tarkasti kapteeni Mikko Koivu, joka sai nauttia pirteällä pelipäällä olleen Mikael Granlundin syötöstä. Kahden maalin karkumatkalle Leijonat napautti Antti Pihlström Teemu Pulkkisen esityöstä.

Matthews riisti Laineelta

Yhdysvallat kavensi kuitenkin nopeasti Frank Vatranon tulisella lyöntilaukauksella. Tilanne lähti käyntiin, kun Yhdysvaltojen superlupaus Auston Matthews riisti kiekon Patrik Laineelta Suomen hyökkäyssiniviivalla.

Toisessa erässä Yhdysvallat jatkoi hallintaansa, joka perustui vahvaan luisteluun ja Leijonien pakkien paineistamiseen. USA:lla oli paikkoja tasoittaa ottelu etenkin ylivoimalla, mutta Leijonien puolustajat uhrautuivat kiekon eteen mallikkaasti.

Kolmas erä alkoi Leijonien kannalta katastrofaalisesti, kun Connor Murphy tasoitti ottelun 2-2:een heti erän alkuhetkillä.

Ylivoima puri

Ottelun ratkaisuksi nousi Leijonien ylivoima, joka onnistui palauttamaan nopeasti Yhdyvaltojen tasoitusosuman jälkeen Suomen takaisin johtoasemaan. Komarov pääsi sutimaan kiekon tyhjään maaliin, kun Aleksander Barkov malttoi nerokkaasti tarjota Komaroville pienen syötön aivan USA:n maalin edessä.

Leijonien seuraava haaste on edessä keskiviikkona, kun vastaan luistelee Unkari.