Leijonat.comin toimitus perkaa aina Suomen välipäivänä esiin mielenkiintoisimman taiston. Tällä kertaa katse kääntyy Slovakian ja Saksan kohtaamiseen.

Leijonilla on tänään tiistaina välipäivä, mutta sehän ei suinkaan tarkoita tylsää kiekkopäivää. Tänään pelataan kaikkiaan neljä ottelua.

Katse kääntyy sinivalkoisten sijasta otteluun Slovakia – Saksa. Slovakia lähtee otteluun tietysti ennakkosuosikkina, mutta ei Saksaa sovi mitenkään ennakkoon aliarvioida.

Saksan riveissä on myös lukuisia laadukkaita pelimiehiä, kuten Arizona Coyotesin hyökkääjä Tobias Rieder. Uuden luotsin Marco Sturmin odotetaan lisäksi nostavan ryhmän tasoa (ainakin joissain piireissä).

– Hänellä on entisen pelaajan tietämystä, mikä auttaa häntä samaistumaan joukkueeseen. On hienoa, että hän on takanamme ja jäällä harjoituksissamme. Hän voi opettaa meille niin monia asioita, ja olen jo oppinut paljon, Rieder kertoi IIHF:lle.

– Kaikki haluavat tehdä hänet ylpeäksi. On todella jännittävää, että hän on peräsimessä, Rieder tuumi.

Miten käy?

Saksa on aloittanut MM-kisat kahdella tappiolla. Ensin Ranska kaatoi joukkueen jatkoajan jälkeen 3-2 ja perään Suomi pöllytti saksalaisia 5-1-lukemin. Slovakialla on sen sijaan allaan pari voittoa Unkarista (4-1) ja Ranskasta (5-1).

Ei Slovakia silti mitään mullistavaa ole vielä esittänyt.

– Mielestäni pelasimme paremmin tänään kuin eilen, totesi Slovakian Andrej Sekera sunnuntain pelistä niin ikään IIHF:lle.

– Pelasimme 55 minuuttia, emme 60. Emme ole aivan vielä siellä, mutta teimme hyvää työtä kolmannessa erässä.

Slovakia joutuu nyt kisoissa huomattavasti jo tasokkaampaan testiin. Ei olisi ihme, jos Saksa onnistuisi pitämään pelin tiukkana. Veikataan lopputulokseksi yllättävää 2-2-tulosta.

Ottelut tänään

A-lohko (Moskova)

Klo 16:15 Sveitsi-Tanska (MTV Max)
Klo 20:15 Kazakstan-Norja (MTV Max)

B-lohko (Pietari)

Klo 16:15 Slovakia-Saksa (MTV Sport 1)
Klo 20:15 Unkari-Ranska (MTV Sport 1)