Yön ainoassa NHL-ottelussa varmistui, että Stanley Cup tulee kauden päätteeksi Suomeen. Jäljellä olevista joukkueista jokaisesta löytyy ainakin yksi kotimainen pelaaja.

Määtän paluu – Pittsburgh lähetti runskosarjan voittajan laulukuoroon

Aivotärähdyksestä toipunut Olli Määttä teki palasi Pittsburgh Penguinsin kokoonpanoon itäisen konferenssin semifinaalien kuudenteen otteluun runkosarjan voittajaa Washington Capitalsia vastaan. Pens johti ottelua avauserässä jo 3-0, mutta Capitals käytti isäntien jäähyilyn hyväksi siirtämällä ratkaisua jatkoajalle. Sarjan katkaisseen Penguinsin 4-3-maali ensimmäisessä jatkoerässä ei ollut mikään kaunein, ja sen runttasi sisään maalin edustalta irtokiekosta Nick Bonino.

Myös Määttä pääsi paluuottelussaan tehojen makuun. Puolustaja keräsi syöttöpisteen Carl Hagelinin 3-0-maaliin.

Stanley Cup kesällä Suomeen – Venäjälle huippuhyökkääjiä tyrkylle MM-kisoihin

Penguinsin jatkopaikka varmisti, että tänäkin vuonna nähdään suomalainen Stanley Cup -voittaja. Itäisessä konferenssin puolella Määtän lisäksi Cupista kilpailee Tampa Bay Lightningin Valtteri Filppula. Läntisellä puolella jäljellä on enemmänkin. Toisesta parista konferenssifinaaleihin jatkavat joko Dallas Stars maalivahtikaksikko Kari Lehtonen ja Antti Niemi tai St Louis Bluesin Jori Lehterä. Toisen jatkopaikan ratkaisevat seitsemännessä ottelussa Nashville Predators ja San Jose Sharks. Konferenssifinaaleissa siis nähdään joko Predatorsin maalivahti Pekka Rinne ja Miikka Salomäki tai Sharks-taituri Joonas Donskoi.

MM-kisojen isäntämaalle Venäjälle Capsin putoaminen saattaa muodostua lottovoitoksi. NHL:n parhaisiin maalintekijöihin kuuluva Aleksandr Ovetškin on lähes aina pukenut karhupaidan päälleen, kun siihen on ollut mahdollisuus. Tällä kertaa tähti-sniperin rinnalla saattaisi saapua myös 77 pisteen kauden runkosarjassa pelannut Jevgeni Kuznetsov. Merkittäviä vahvistuksia siis mahdollisesti tarjolla.

Myös Ruotsille runkosarjan voittajan karsiutumisessa piilee mahdollisuus. Kärkisentteri Nicklas Bäckström ja laituri Marcus Johansson olisivat molemmat vahvoja lisiä Tre Kronorin miehistöön. Saapa nähdä jatkaako kaksikko mittavaa MM-kisoista kieltäytyneiden listaa.

Sinivalkoiset tilastot ja tulokset

Olli Määttä Pittsburgh Penguins, 0+1, jääaikaa 17:57

Pittsburgh Penguins-Washington Capitals 4-3 ja jälkeen

Pittsburgh jatkoon otteluvoitoin 4-2.