Leijonien tehotilastoja selaillessa silmien eteen pomppaa melkoinen yllätys. Piikkipaikkaa plus-miinus-tilastossa ei nimittäin pidä odotuksenmukaisesti Patrik Laine, Aleksander Barkov tai Mikael Granlund, vaan puolustaja Anssi Salmela.

Eikä Salmelan johto ole mitenkään marginaalinen, vaan lukemalla +6 puolustaja on tehotilastossa Leijonien ylivoimainen ykkönen. Seuraavaksi parhaiden suomalaisten teholukema on nimittäin ”vain” +2. Kakkostilan Salmelan perässä jakaa yhteensä seitsemän Leijona-pelaajaa.

Koko turnauksen tehotilastossa Salmela on jaetulla kolmannella sijalla. Kanadan Michael Matheson johtaa pörssiä lukemalla +8.

Barkov ja Laine miinuksella

Yllätyksiä löytyy myös tilaston häntäpäästä, sillä perää pitää Barkovin johtama ykkösvitja, seuranaan puolustajat Atte Ohtamaa ja Lasse Kukkonen. Kaikki edellä mainitut ovat yhden maalin verran pakkasen puolella.

Näin ollen kisojen pistepörssiä johtava Lainekin on tehotilastossa miinuksen puolella.