Suomen keskiviikkoiltainen MM-vastus tuskin on kovin monelle sinivalkoiselle kiekkofanille tuttu. Unkaria ei ole nähty A-tason peleissä seitsemään vuoteen.

– Unkari ei ennakkoon ole niin iso maa, mutta kaikki maat ovat yllätysvalmiita ja mitään joukkuetta ei pidä aliarvoida, muistuttaa hyökkääjä Teemu Pulkkinen kohteliaasti Leijonat.comin haastattelussa pelin alla.

Siinä missä Leijonien turnaus on alkanut kolmella voitolla, on Unkarin pistetili edelleen avaamatta kahden ensimmäisen taiston jälkeen. Itse asiassa vuonna 2009, kun maa edellisen kerran MM-tasolla nähtiin, Unkari jäi myös nollille.

Historiaa vaan ei ehdi jäällä lukemaan. Menneillä ei ole merkitystä, kun kiekko putoaa jäähän. Ja tämän tietää myös Pulkkinen.

– Kyllä me lähdetään pelaamaan samalla tavalla kuin kolmessa ensimmäisessä pelissä – hyvällä fiiliksellä ja samalla työnteolla. Siinä on meidän lääkkeemme, ”Pulu” alleviivaa.

”Kaksi tiedän…”

Unkari on ollut kolmessa ensimmäisessä pelissään jonkin verran köysissä. Mikään heittopussi se ei silti ollut Slovakiaa vastaan. Kanadaa vastaan lunta tuli tupaan 1-7-lukemin. Ranska-pelissä se tarjosi kovan vastuksen, mutta lukemat repesivät 2-6-tappioksi saakka.

– Vaikea sanoa, ikinä en ole Unkaria vastaan pelannut, Pulkkinen ennakoi pelinkuvaa.

– A-sarjassa kaikki maat ovat yllätysvalmiita ja kaikki osaavat puolustaa. He lähtevät varmasti myös enemmän puolustustyylillä peliin.

Entä kuinka monta Unkarin pelaajaa tiedät nimeltä, Teemu Pulkkinen?

– Kaksi tiedän.

Frank Banham pelaa siellä. Hänhän pelasi Jokereissa ollessani nuorempi. Silloin seurasin tarkasti. Sitten maalivahti Zoltán Hetényi pelasi samaan aikaan Jokereissa. Tunnen hänet hyvin, ja muutama sananen ollaankin tuossa jäähallilla vaihdettu, Pulkkinen tuumi.

Hetényi pelaa nykyään Székesfehérvárissa, kuten myös Banham. Moni joukkueen runkopelaaja tulee tästä samaisesta Unkarin pääsarjan ryhmästä. Joukkueella on muuten suomalainen päävalmentaja, Hannu Järvenpää.

Suomi-Unkari klo 20:15 (MTV Sport 1)

Miten ottelussa käy? Suomi on ottelussa tietysti valtaisan suuri ennakkosuosikki. On vaikeaa nähdä Leijonien tässä ottelussa kompastuvan. Veikataan Suomelle suurimaalista voittoa – sanotaan loppulukemiksi 6-1.