Jääkiekon MM-kisoissa pelataan tänä vuonna kaksi kahdeksan joukkueen alkulohkoa. Molempiin lohkoihin mahtuu muutama heittopussi.

Suomen B-lohkossa erot joukkueiden välillä ovat olleet hyvin suuret. Kanada on takonut kolmessa ottelussa 20 maalia ja päästänyt kaksi. Lohkon peräpäässä Valko-Venäjän maalisuhde neljän pelin jälkeen on 9-22. Unkari on tehnyt kolmessa pelissä neljä maalia ja päästänyt 17.

Tänään Suomi kohtaa Unkarin klo 20.15 alkavassa ottelussa. Pelin alla on mediassa ja kahvipöydissä pohdittu, kuuluvatko Unkari ja muut heittopussit samaan sarjaan Suomen, Kanadan ja muiden suurien jääkiekkomaiden kanssa.

– Olen joskus esittänyt tuon kysymyksen muistaakseni (Kalervo) Kummolalle, että onko mitään mieltä venyttää kisoja, kun on kaksi kahdeksan joukkueen lohkoa, Matti Hagman sanoi Leijonat.comille.

– Sieltä tuli aika ytimekäs vastaus, että Keski-Euroopassa on se raha, jolla kisoja pyöritetään. Nyt on Unkarin vuoro, kun Unkari on ansainnut paikkansa.

Suomi on aloittanut turnauksen kolmella voitolla. ”Hakin” mukaan Unkari-pelistä on syytä tulla neljäs voitto, vieläpä reilulla marginaalilla.

– Jos ei yli viidellä maalilla voiteta, ollaan pelattu huonosti.